Συνταγή για spaghetti με σκόρδο και ελαιόλαδο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα με σκόρδο και ελαιόλαδο θα σου λύσει τα χέρια και θα την λατρέψει όλη η οικογένεια. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σου
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζεις τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία
  • Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζεις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 5 περίπου λεπτά σε μεσαία φωτιά
  • Προσθέτεις νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, το χυμό λεμονιού, ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 2 λεπτά ακόμη
  • Ρίχνεις τα ζυμαρικά, το ξύσμα του λεμονιού, τον μαϊντανό και 3 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με το σκόρδο και ανακατεύεις
  • Σερβίρεις αμέσως ρίχνοντας από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164