Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα με σκόρδο και ελαιόλαδο θα σου λύσει τα χέρια και θα την λατρέψει όλη η οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σου
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- χυμό από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία
- Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζεις 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 5 περίπου λεπτά σε μεσαία φωτιά
- Προσθέτεις νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, το χυμό λεμονιού, ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 2 λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις τα ζυμαρικά, το ξύσμα του λεμονιού, τον μαϊντανό και 3 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με το σκόρδο και ανακατεύεις
- Σερβίρεις αμέσως ρίχνοντας από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ