Ζυμαρικά μεν αλλά στην καλοκαιρινή τους εκδοχή που σημαίνει με τόνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. spaghetti
- 500 γρ. τόνο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες ώριμες κομμένες
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα να βράσουν και ρίχνεις αρκετό αλάτι
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά
- Προσθέτεις την ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις στο τηγάνι 4 κ.σ. νερό από τα μακαρόνια και μόλις μαλακώσει η ντομάτα προσθέτεις τον τόνο θρυμματισμένο
- Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να βράσουν για 2 λεπτά ακόμη
- Σερβίρεις τα μακαρόνια και ρίχνεις από πάνω τη σάλτσα τόνου και τον μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ