Είναι η εποχή που το φαγάκι μας θέλουμε να είναι ζεστό. Σήμερα, λοιπόν, μοιραζόμαστε μαζί σου τη συνταγή για ένα από τα πιο μαμαδίστικα φαγητά: κανελόνια στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα, αλλά όχι με κιμά. Τη θέση του παίρνουν το σπανάκι και το ανθότυρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο κανελόνια
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ανθότυρο
- 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 τομάτες, ώριμες και μεγάλες
- 1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. της σούπας βασιλικό
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις με σπανάκι, το οποίο ζεματίζεις με καυτό νερό.
- Αρχίζεις να βράζεις το σπανάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας νερό στην κατσαρόλα. Προσθέτεις 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το καστανό ρύζι. Αφού αλατοπιπερώσεις, το αφήνεις να βράσει.
- Μόλις βράσει, απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το αφήνεις για λίγη ώρα, προσθέτεις το ανθότυρο και ανακατεύεις.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα κανελόνια, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνεις τα μακαρόνια, και αρχίζεις να τα στρώνεις σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο στη βάση. Γεμίζεις τα κανελόνια με την κρέμα από το σπανάκι και προσθέτεις λίγο νερό. Σκεπάζεις με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 25 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό προσθέτεις τα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύεις πολύ καλά και τα αφήνεις να σιγοβράσουν, μέχρι να σχηματιστεί η σάλτσα.
- Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο των κανελονίων, αφαιρείς το ταψί από το φούρνο, απλώνεις τη σάλτσα από πάνω και το βάζεις ξανά μέσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ