Συνταγή για ταλιατέλες με μανιτάρια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ζυμαρικά είναι αγαπημένο πιάτων όλων και σήμερα θα φτιάξεις τις ωραιότερες ταλιατέλες με μανιτάρια και τυρί που λιώνει. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ταλιατέλες
  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζεις καλά τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα και κόβεις τις άκρες τους
  • Τα κόβεις στη μέση, απλώνεις από πάνω χυμό λεμονιού και τα ανακατεύεις να πάει παντού
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και στη συνέχεια τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
  • Κλείνεις το τηγάνι με το καπάκι και τα αφήνεις να ψηθούν για 3-4 λεπτά
  • Προσθέτεις αλάτι και όσο πιπέρι, ανακατεύεις και αφήνεις για 5 λεπτά ακόμη
  • Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα
  • Τα αφήνεις για πολύ λίγο να σιγοβράσουν
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Τις σουρώνεις και τις ρίχνεις στο τηγάνι με τα μανιτάρια
  • Σερβίρεις με μαϊντανό με τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164