Συνταγή για ταλιατέλες με μανιτάρια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ζυμαρικά συνδυάζονται τέλεια με τα μανιτάρια σε ένα πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. 

Συστατικά

  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 Μανιτάρια Portobello
  • 1 Κρεμμύδι
  • 60 ml λευκό κρασί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.γλ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Τις σουρώνεις και τις αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα ξύλο κοπής κόβεις τα μανιτάρια και φέτες και ψιλοκόβεις το κρεμμύδι
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα μανιτάρια για 4 περίπου λεπτά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι
  • Τα τοποθετείς σε ένα πιάτο και τα αφήνεις στην άκρη
  • Βάζεις ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά
  • Προσθέτεις τα μανιτάρια και τις ταλιατέλες ανακατεύοντας
  • Σβήνεις με το λευκό κρασί και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος
  • Τις αφήνεις να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η κρέμα
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις απλώνοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164