Αν νηστεύεις και αγαπάς τα ζυμαρικά, μια vegan καρμπονάρα είναι ιδανική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σου
- 100 γρ. vegan μπέικον ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 120 ml γάλα σόγιας
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 ½ κ.σ. διατροφική μαγιά
- 1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Photo: iStock
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρεις το μπέικον για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα
- Το τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
- Βάζεις στο multi το γάλα, το σκόρδο, τη μαγιά, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Βράζεις τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα μαζί με την σάλτσα
-
Ανακατεύεις πολύ καλά και τα σερβίρεις πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ