Συνταγή για ζυμαρικά με κουνουπίδι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κι όμως μια σάλτσα με κουνουπίδι συνδυάζεται υπέροχα με τα ζυμαρικά σου και σήμερα θα το ανακαλύψεις δημιουργώντας το συγκεκριμένο πιάτο. 

Συστατικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 130 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο στο multi

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρεις το σκόρδο και το ψωμί για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας καλά
  • Το αφαιρείς από τη φωτιά, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις στην άκρη
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κουνουπίδι με το κρεμμύδι για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
  • Ρίχνεις το μίγμα και το τυρί στο multi και τα πολτοποιείς
  • Αφήνεις την κρέμα στην άκρη και ετοιμάζεις τα ζυμαρικά
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνεις τα ζυμαρικά και ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Βάζεις την κρέμα σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις μέσα τα ζυμαρικά
  • Προσθέτεις μισή κουταλιά από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά, ρίχνεις λίγο μαϊντανό και ανακατεύεις
  • Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω το θρυματισμένο ψωμί.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164