Συνταγή για ζυμαρικά με σολομό

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ζυμαρικά ταιριάζουν τέλεια με το σολομό και δημιουργούν ένα ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο. 

Συστατικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σου
  • 500 γρ. φιλέτο σολομού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. κάπαρη
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λίγο αλάτι και βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στο σολομό και τον ψήνεις στους 170 βαθμούς στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο και το θυμάρι
  • Αφού πάρουν χρώμα προσθέτεις το χυμό του λεμονιού και την κάπαρη, ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα για 2 περίπου λεπτά
  • Κόβεις τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτεις στο τηγάνι με το σκόρδο
  • Σουρώνεις καλά τα ζυμαρικά και τα ρίχνεις στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά
  • Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164