Ελαφριά γεύση με υπέροχα αρώματα. Τρυφερές καρδιές αγκινάρας και αρωματικό λεμονόχορτο μπλέκονται ανάμεσα στις ταλιατέλες σου, δίνοντας υπέροχη γεύση στη μακαρονάδα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο ταλιατέλες ολικής
- 1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα jives (είναι σαν πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια)
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
- 6 αγκινάρες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
- 3-4 φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Στράγγιξε και φρόντισε να κρατήσεις ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια σου
- Στο μεταξύ βάλε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Πρόσθεσε και τις αγκινάρες και συνέχισε το σοτάρισμα για 2 λεπτά
- Σβήσε με το λεμόνι και μισό φλιτζάνι νερό που κράτησες και συνέχισε το βράσιμο να τραβήξουν οι αγκινάρες σου
- Λιώσε το άνθος αραβοσίτου στο υπόλοιπο νερό και πρόσθεσέ το στις αγκινάρες σου μαζί με τον μαϊντανό, τη μισή ποσότητα jives. Ανακάτεψε καλά να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά, σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει
- Σέρβιρε τις ταλιατέλες με τη λεμονάτη σος και τις αγκινάρες και γάρνιρε με τα φρέσκα jives και λίγο ακόμη μαϊντανό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ