Ταλιατέλες με μανιτάρια

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Θα τις ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά. Μια νόστιμη ιταλική συνταγή

Συστατικά

  • 500 γρ ταλιατέλες
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ παρμεζάνα
  • 2-3 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι/Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι και ρίξε μέσα ένα κλαράκι δενδρολίβανο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες για να πάρει άρωμα
  • Όταν το λάδι κάψει καλά αφαίρεσε το σκόρδο και το δενδρολίβανο και πρόσθεσε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες να σοταριστούν
  • Χαμήλωσε ελαφριά τη φωτιά και πρόσεθεσε το γάλα να βράσει. Στη συνέχεια πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και άφησε τη σάλτσα σου να δέσει 5 λεπτά
  • Στο μεταξύ βάλε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σου να βράσουν
  • Πριν αφαιρέσεις τη σάλτσα σου από τη φωτιά πρόσθεσε την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά να λιώσει
  • Σούρωσε τα μακαρόνια σου και ανακάτεψέ τα με τη λευκή σάλτσα
  • Πρόσθεσε αν θέλεις έξτρα παρμεζάνα, πιπέρι μαύρο και φυλλαράκια μαϊντανού

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164