Ταλιατέλες με πανσέτα και κάστανα

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η απολαυστική χοιρινή πανσέτα ενώνει τις γευστικές της δυνάμεις με κάστανο, απολαυστικό σκόρδο και παρμεζάνα σε μια χειμωνιάτικη μακαρονάδα που θα σε ξετρελάνει.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κομμένη πανσέτα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
  • 1,5 φλιτζάνι ψημένα και θρυμματισμένα κάστανα
  • 230 γρ. ταλιατέλες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήσε την πανσέτα, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Πρόσθεσε το κρεμμύδι να ροδίσει και αυτό.
  • Ρίξε το σκόρδο και μία κουταλιά φασκόμηλο και μαγείρεψε άλλο 1 λεπτό. Πρόσθεσε τα κάστανα και ανακάτεψε. Βγάλε από τη φωτιά.
  • Βράσε τις ταλιατέλες σε καλά αλατισμένο νερό. Φύλαξε μισό φλιτζάνι από το νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά.
  • Στράγγισε τις ταλιατέλες και ρίξτες στο τηγάνι με την πανσέτα.
  • Πρόσθεσε το νερό που κράτησες μαζί με το τυρί και το βούτυρο και ανακάτεψε καλά σε δυνατή φωτιά, περίπου για 1 λεπτό.
  • Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε πασπαλίζοντας και τον μαϊντανό και το υπόλοιπο φασκόμηλο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164