Ποιος είπε πως η κατακόκκινη σάλτσα για τα μακαρόνια σου γίνεται μόνο με ντομάτα; Μια ξεχωριστή συνταγή με σάλτα από ψητή κόκκινη πιπεριά και πικάντικη κάπαρη. Δεν θα σε παιδέψει, ενώ το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον ουρανίσκο σου πανηγυρικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 80 γρ. μαύρες ελιές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 50 γρ. τριμμένη μυζήθρα
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψήσε τις πιπεριές στο γκριλ και αφού κρυώσουν ξεφλούδισε τες και κόψτες σε λωρίδες
- Βγάλε το κουκούτσι από τις ελιές, κόψτες σε φέτες και ανακάτεψε με την κάπαρη, το σκόρδο και τις πιπεριές
- Πρόσθεσε 3-4 κ.σ ελαιόλαδο και σκέπασε το μπολ με τα υλικά
- Σε αλατισμένο νερό βράσε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σόταρε σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι την καυτερή πιπεριά με ελάχιστο ελαιόλαδο
- Ανακάτεψε τις ταλιατέλες με το μείγμα των ψητών πιπεριών και πρόσθεσε το ελαιόλαδο με την καυτερή πιπεριά
- Πρόσθεσε την μυζήθρα και σέρβιρε το πιάτο χλιαρό
Tip
Μπορείς να τρίψεις φρέσκο μαύρο πιπέρι πάνω από το πιάτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ