Μια μακαρονάδα φίνα και διαφορετική από τις άλλες. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ούτε χρονοβόρα… δοκίμασέ την!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 360 γρ. φρέσκιες ταλιατέλες με αυγό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 60 γρ. προσούτο λεπτοκομμένο σε μικρά κομματάκια
- Το ξύσμα και τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 cup heavy whipping cream
- Freshly ground black pepper
- 1/4 cup finely grated Parmesan
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει
- Βάλε τα φρέσκα ζυμαρικά σου να βράσουν για μερικά λεπτά (τα φρέσκα ζυμαρικά βράζουν σε 2-3 λεπτά)
- Στράγγιξε και κράτησε 1/4 του φλιτζανιού από το νερό
- Στο μεταξύ λιώσε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και πρόσθεσε το προσούτο να σοταριστεί ελαφρά και να γίνει τραγανό
- Πρόσθεσε το νερό που κράτησες, το χυμό πορτοκάλι, μισό από το ξύσμα πορτοκάλι και την κρέμα γάλακτος και άσε τη σάλτσα να βράσει
- Μέσα εκεί πρόσθεσε τα μακαρόνια, και ανακάτεψε να πάει παντού η σάλτσα αφήνοντας στη φωτιά άλλο ένα λεπτό
- Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε ζεστό με τριμμένη παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ