Τονοσαλάτα με ελιές και ζυμαρικά

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ψάρι για πρωτεΐνη και φώσφορο, ζυμαρικά για υδατάνθρακες και πολλά λαχανικά για φυτικές ίνες! Ένα πλήρες πιάτο σε μια σαλάτα, χορταστική και ελαφριά!
300 θερμίδες

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια πέννες ολικής άλεσης
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 μέτριο σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού ξύδι ρυζιού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4-5 ελιές Καλαμών
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • Αλάτι
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό στραγγισμένη
     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο νερό. Άφησε τα ζυμαρικά να στραγγίξουν καλά.
  • Βάλε την τομάτα, το σέλερι, το κρεμμύδι, τις ελιές, το σκόρδο σε ένα μπολ. Ανάμειξε με το ξύδι, το λάδι και αλάτισε. Πασπάλισε με την πάπρικα.
  • Τέλος, πρόσθεσε τα ζυμαρικά σου και ανάμειξε καλά τα υλικά να πάνε παντού.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164