Τορτελίνι φούρνου με πέστο kale

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά τορτελίνια στο φούρνο με αρωματικό πέστο και τραγανό κουκουνάρι

Συστατικά

  • 1 πακέτο τορτελίνια με σπανάκι και τυρί
  • 7 φλ. baby kale
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλ. + 2 κ. σούπας παρμεζάνα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. λιαστές ντομάτες
  • 3/4 φλ. μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2 κ. σούπας κουκουνάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Βράσε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσεις κράτησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
  • Στο μπλέντερ χτύπησε τέσσερα φλιτζάνια kale με το λάδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Πρόσθεσε 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα και αλατοπίπερο και συνέχισε να τα χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα λείο, ρίχνοντας και λίγο-λίγο από το βραστό νερό.
  • Ρίξε το πέστο σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τα τορτελίνια.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με το υπόλοιπο kale και όσο βραστό νερό έχει περισσέψει.
  • Μετάφερε τα υλικά σε ένα ορθογώνιο ταψί ή γυάλινο πυρίμαχο σκεύος, πασπάλισε από πάνω τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ το τρίμμα ψωμιού με το κουκουνάρι, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Πασπάλισε με το μείγμα το φαγητό και ψήσε για περίπου 12 λεπτά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164