Αν απλώς τα ζυμαρικά δεν είναι το φόρτε σου, τα τορτελίνι σίγουρα θα σου προσφέρουν πιο γεμάτη γεύση. Αυτή η συνταγή τα σερβίρει με μια σος γιαουρτιού για να δροσίσουν το πιάτο μέσα στο καλοκαίρι.
310 Θερμίδες/Το πιάτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. τορτελίνι με τυρί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
- ½ κ.γ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2% σε θερμοκρασία δωματίου
- Αλάτι και πιπέρι
- Φύλλα δυόσμου τσακισμένα (περίπου 1/3 του φλιτζανιού)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο μεταξύ ανακάτεψε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με την πάπρικα και 2 κ.σ. λεμόνι. Πρόσθεσε και το λιωμένο σκόρδο και άφησε στην άκρη.
- Βάλε το υπόλοιπο λάδι καιτ ο χυμό λεμονιού στο γιαούρτι και αλάτισε.
- Στράγγιξε τα τορτελίνι. Μοίρασε σε τέσσερα πιάτα και από πάνω πρόσθεσε το γιαούρτι και τα φύλλα δυόσμου. Ράντισε με το μείγμα πάπρικας και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ