Τορτελίνι με σος γιαουρτιού και καπνιστή πάπρικα

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν απλώς τα ζυμαρικά δεν είναι το φόρτε σου, τα τορτελίνι σίγουρα θα σου προσφέρουν πιο γεμάτη γεύση. Αυτή η συνταγή τα σερβίρει με μια σος γιαουρτιού για να δροσίσουν το πιάτο μέσα στο καλοκαίρι.
310 Θερμίδες/Το πιάτο

Συστατικά

  • 400 γρ. τορτελίνι με τυρί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • ½ κ.γ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό 2% σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φύλλα δυόσμου τσακισμένα (περίπου 1/3 του φλιτζανιού)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει και ετοίμασε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στο μεταξύ ανακάτεψε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με την πάπρικα και 2 κ.σ. λεμόνι. Πρόσθεσε και το λιωμένο σκόρδο και άφησε στην άκρη.
  • Βάλε το υπόλοιπο λάδι καιτ ο χυμό λεμονιού στο γιαούρτι και αλάτισε.
  • Στράγγιξε τα τορτελίνι. Μοίρασε σε τέσσερα πιάτα και από πάνω πρόσθεσε το γιαούρτι και τα φύλλα δυόσμου. Ράντισε με το μείγμα πάπρικας και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164