Ξέχνα τα τορτελίνι που τα βράζεις απλά όπως σου περιγράφει η συσκευασία. Δώσε γεύση με ψητές πιπεριές και σέρβιρε με μια ελαφριά και πεντανόστιμη σος αλφρέντο και φρέσκο βασιλικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 255 γρ. φρέσκα τορτελίνια με τυρί ή προσούτο
- 110 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα Αλφρέντο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμένο πιπέρι
- Για τη σάλτσα Αλφρέντο:1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 φλτιζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα τορτελίνια και σούρωσέ τα
- Για τη σάλτσα Alfredo: Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας το βασιλικό
- Στράγγισε καλά και τις πιπεριές και κόψτες σε λεπτές ροδέλες
- Σε κατσαρόλα ζέστανε τη σάλτσα και ρίξε μέσα τα τορτελίνια. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τις πιπεριές. Σιγόβρασε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά
- Πριν σερβίρεις ρίξε στην κατσαρόλα το μισό βασιλικό. Ανακάτεψε και πασπάλισε με τον υπόλοιπο και το μαύρο πιπέρι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ