Tορτελίνια με καυτερή σος και φέτα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θέλεις κάτι καυτερό, χορταστικό, με μπόλικη σάλτσα ντομάτας; Κάνε αυτή τη συνταγή με τορτελίνια και κάλεσε και τους φίλους σου!

Συστατικά

  • Μισό κιλό φρέσκα τορτελίνια ( ή μια συσκευασία απλά)
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 100 γραμμ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • μισή με 1 κ.γλυκού μπούκοβο
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα
  • 130 γραμμ. πελτέ τομάτας
  • ελαιόλαδο
  • λίγη φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • μερικά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι.
  • Σωτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές.
  • Ρίξε τα μανιτάρια και σωτάρισε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το μπούκοβο (πρόσθεσε ή αφαίρεσε ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλεις τη σάλτσα) και ανακάτεψε.
  • Ρίξε τον πελτέ και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε τις τομάτες και χαμήλωσε τη φωτιά να σιγοβράσει η σάλτσα για 15 λεπτά.
  • Όσο σιγοβράζει η σάλτσα βράσε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σούρωσέ τα ζυμαρικά και ρίξε 1 με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψε.
  • Βάλε τη μισή σάλτσα μέσα στα τορτελίνια (ή παραπάνω εάν τα προτιμάς με περισσότερη σάλτσα). Την υπόλοιπη μπορείς να τη βάλεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα και λίγο βασιλικό.

Tip

Για έξτρα άρωμα πασπάλισε κάθε πιάτο με λίγη ρίγανη

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164