Θέλεις κάτι καυτερό, χορταστικό, με μπόλικη σάλτσα ντομάτας; Κάνε αυτή τη συνταγή με τορτελίνια και κάλεσε και τους φίλους σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μισό κιλό φρέσκα τορτελίνια ( ή μια συσκευασία απλά)
- 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 100 γραμμ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
- μισή με 1 κ.γλυκού μπούκοβο
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα
- 130 γραμμ. πελτέ τομάτας
- ελαιόλαδο
- λίγη φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα
- μερικά φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Σωτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές.
- Ρίξε τα μανιτάρια και σωτάρισε μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το μπούκοβο (πρόσθεσε ή αφαίρεσε ανάλογα με το πόσο καυτερή θέλεις τη σάλτσα) και ανακάτεψε.
- Ρίξε τον πελτέ και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε τις τομάτες και χαμήλωσε τη φωτιά να σιγοβράσει η σάλτσα για 15 λεπτά.
- Όσο σιγοβράζει η σάλτσα βράσε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σούρωσέ τα ζυμαρικά και ρίξε 1 με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακάτεψε.
- Βάλε τη μισή σάλτσα μέσα στα τορτελίνια (ή παραπάνω εάν τα προτιμάς με περισσότερη σάλτσα). Την υπόλοιπη μπορείς να τη βάλεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα και λίγο βασιλικό.
Tip
Για έξτρα άρωμα πασπάλισε κάθε πιάτο με λίγη ρίγανη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ