Μάθημα ζυμαρικών 1: Ξέρεις τι είναι το Vermicelli;
Οι Ιταλοί έχουν τόσα πολλά διαφορετικά μακαρόνια που χρειάζεσαι λεξικό και μηχανή αναζήτησης για να τα μάθεις όλα. Μην σκας! Γι' αυτό είναι το TLIFEεδώ για να σε κάνει Master της ιταλικής κουζίνας. Κι όχι μόνο!
Vermicelli ή "Μαλλιά Αγγέλου" λοιπόν λέγεται το μακρόστενο μακαρόνι, το οποίο είναι ακόμη πιο λεπτό από το σπαγγέτι. Μοιάζει πάρα πολύ με τα μακαρόνια ρυζιού, κυρίως εξαιτίας του πάχους του. Μοιάζει πολύ με το φιδέ, όμως μην το κρατάς για τις ημέρες που δε νιώθεις καλά! Οι Ιταλοί φυσικά το φτιάχνουν με σιτάρι, όμως στην Ανατολή γίνεται και από σεμολίνα. Φυσικά ο τρόπος παρασκευής τους είναι παρόμοιος με το βράσιμο κάθε ζυμαρικού. Θα συνοδεύσει άψογα οποιοδήποτε φαγητό σου, ενώ μπορείς να ετοιμάσεις και ένα είδος ριζότου με ανάμεικτα λαχανικά ή κομμάτια χοιρινού. Πολύ νόστιμο ανάμεσα στη σαλάτα. Δοκίμασέ το...
Μάθημα ζυμαρικών 2: Farfalle σημαίνει πεταλούδα!
Είναι γνωστό ζυμαρικό. Το όνομά του σημαίνει στα ιταλικά πεταλούδα και αυτό φυσικά το οφείλει στο σχήμα του. Μοιάζει περισσότερο με ανδρικό συμμετιρκό παπιγιόν. Τα κλασικά ιταλικά ζυμαρικά farfalle είναι μόνο από σιτάρι και δεν περιέχουν αυγό. Άλλωστε οι Άγγλοι τα αποκαλούν Bow-tie, που σημαίνει ακριβώς αυτό. Και φυσικά papillon (παπιγιόν) είναι η γαλλική ονομασία για την...πεταλούδα! Χάθηκες στη μετάφραση. Μα εσύ δεν θέλεις να το μάθεις, θέλεις να το φας... που έλεγε και ο Γιώργος Κωνσταντίνου στο Χτυποκάρδια στο θρανίο.
Χρησιμοποιησέ τις φαρφάλες για νόστιμα πιάτα με διάφορα τυριά ή ανάμεικτά με πιπεριές και διάφορα λαχανικά.
Μάθημα ζυμαρικών 3: Fusilli! Και σου στρίβει η βίδα με την απόλαυση
Συνήθως στην Ελλάδα τα αποκαλούμε βίδες... είναι εκείνα τα μικρροσκοπικά σπειροειδή "βιδάκια" που μπορούν να τρυπώσουν σε κάθε συνταγή σου. Το σχήμα τους τα κάνει ιδανικά για λαχταριστές σάλτσες. Ησάλτσα στέκεται μέσα στο σπείρωμα και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Σπάσε τα μικρά βιδάκια στα δύο και ετοίμασε νόστιμες σούπες. Επίσης είναι η πρώτη σου επιλογή για δροσερές σαλάτες ζυμαρικών.
Fusilli στα ιταλικά είναι το όνομα για ένα "εργαλείο" που χρησιμοποιούσε ο ιταλικός στρατός για να γεμίζει τα κανόνια και το οποίο είχε ελικοειδές σχήμα!
Μάθημα ζυμαρικών 4: Acini di Pepe! Μικροσκοπικά μπιλάκια ζυμαρικών
Πιο σπάνια τα συναντάς στην Ελλάδα. Είναι όπως το κριθαράκι που χρησιμοποιούμε στο γιουβέτσι και τις σούπες, αλλά ακόμη πιο μικρό σε μέγεθος. Ιδανικό για τις σούπες σου, στις οποίες θα δώσει γεύσει, αλλά και θα τις δέσει!
Μάθημα ζυμαρικών 5: Ruote...στρώνουν το δρόμο προς την απόλαυση
Δεν έχουν πολύ πλάκα. Παραδοσιακά Ιταλικά ζυμαρικά σε σχήμα ρόδας, άμαξας. Είναι ότι πρέπει για παχιές σάλτσες, αφού το ακτινωτό σχήμα του θα φυλακίσει όλη τη γεύση μέσα στην ρόδα. Συχνά στην Ιταλία πρόσθετα μερικά από αυτά για διακοσμητικά σε σούπες. Μπορούν επίσης να κάνουν μια νόστιμη και εντυπωσιακή σαλατα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ