Λαχταριστά νιόκι από γλυκοπατάτα με αρωματική σάλτσα λευκού κρασιούσ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα νιόκι:
- 2 γλυκοπατάτες
- ½ φλ. ρικότα
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού αλάτι
Για την σάλτσα:
- 6 κ. σούπας βούτυρο
- 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας θυμάρι φρέσκο
- 2 κ. γλυκού δενδρολίβανο φρέσκο
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- αλάτι, πιπέρι
- ½ φλ. φλοίδες παρμεζάνας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Με ένα πιρούνι τρύπησε τις γλυκοπατάτες γύρω-γύρω και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
- Κόψε τις πατάτες στην μέση, άφησέ τες να κρυώσουν και έπειτα πολτοποίησέ τες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον πουρέ πατάτας με την ρικότα, το αυγό, δύο φλιτζάνια αλεύρι και το αλεύρι.
- Μόλις το μείγμα ενοποιηθεί, τσέκαρε πόσο κολλώδες είναι πρόσθεσε αλάτι -μία κουταλιά την φορά- μέχρι να γίνει διαχειρίσιμη η ζύμη.
- Πασπάλισε με αλεύρι μια καθαρή επιφάνεια και κόψε το ζυμάρι σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
- Πλάσε κάθε κομμάτι σε ένα μεγάλο ρολό με 2,5 cm πάχος και έπειτα κόψε με καθαρό μαχαίρι σε ίσα κομμάτια (μέγεθος μπουκιάς).
- Άφησε τα νιόκι να σταθούν σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτιάξεις την σάλτσα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο και σοτάρισε το εσαλότ για τέσσερα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το θυμάρι και το δενδρολίβανο και καβούρδισε για ένα λεπτό.
- Ρίξε και το κρασί με το καγιέν και αλατοπίπερο και άφησε να σιγοβράσουν για πέντε λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα νιόκι για τέσσερα λεπτά -μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
- Με μια τρυπητή κουτάλα, μετάφερέ τα στο τηγάνι με την σάλτσα και ανακάτεψε -αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο από το βραστό νερό για να αραιώσει.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ