Ζυμαρικά φούρνου με πανσέτα και μανιτάρια πορτσίνι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Έχεις δικομάσεις μανιτάρια πορτσίνι; Είναι πεντανόστιμα και θα τα βρεις στα σούπερ μάρκετ σε αποξηραμένη μορφή! Ετοίμασε απαλή κρέμα από γάλα και αλεύρι και συνόδευσέ τα με ζυμαρικά και μπέικον!

Συστατικά

  • 500 ml γάλα
  • 20 γρ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι
  • 40 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. ζυμαρικά (πέννες, παπαρδέλες ή λαζάνια)
  • 50 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4-5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα και πρόσθεσε τα μανιτάρια! Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τα μανιτάρια να μουλιάσουν για 10 λεπτά
  • Στράγγιξε τα μανιτάρια, πιέζοντας ελαφρά με την κουτάλα να φύγει το γάλα από το εσωρτερικό των μανιταριών
  • Τώρα ζέστανε το βούτυρο σε καθαρό κατσαρολάκι και πρόσθεσε το αλεύρι. Ανακάτεψε σε χαμηλή φωτιά να γίνουν ένα σώμα 2-3 λεπτά. δεν θέλεις να καβουρδίσεις το αλεύρι σου
  • Συμπλήρωσε και το γάλα και συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να πάρεις μια απαλή κρέμα. Συνέχισε το ψήσιμο για 10 ακόμη λεπτά, να δέσει η κρέμα και αλατοπιπέρωσε
  • Στο μεταξύ βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα στο μάτι με μπόλικο αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε και τα ζυμαρικά σου και ετοίμασε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Στράγγιξε τα μακαρόνια και πρόσθεσέ τα μαζί με την κρέμα σε ένα ευρύχωρο μπολ. Βάλε τα μανιτάρια και την πανσέτα και ανακάτεψε απαλά
  • Γύρισε το φαγητό σε ελαφρώς βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος! Πασπάλισε με την παρμεζάνα και ψήσε στο φούρνο για 30-40 λεπτά
  • Σέβριρε ζεστό με λίγο extra τυράκι για όποιον θέλει περισσότερη παρμεζάνα

Tip

Ωραία ιδέα να βγάλεις στο τραπέζι σου λίγη σαλάτα ρόκα για συνοδευτικό... Βρες την αγαπημένη σου στη λίστα με τις Σαλάτες

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164