Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα αποκτάει άλλο νόημα. Το αβοκάντο και τα σπαράγγια συνοδεύουν τα αγαπημένα μας λαχανικά, αποκτώντας γεύση και χαμηλές θερμίδες.
Θερμίδες: 282/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- 450γρ. σπαράγγια μόνο της κορυφές και κομμένα
- 450γρ. φρέσκος αρακάς ολόκληρος χωρίς τις ίνες
- 450γρ. ζυμαρικά
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 αβοκάντο ώριμο κομμένο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι
- 1/2 φλιτζάνι δυόσμος, μαϊντανός ή βασιλικός
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ή πεκορίνο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε για 2 λεπτά τα σπαράγγια.
- Πρόσθεσε τον αρακά και βράσ’ τα για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Στράγγιξέ τα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο νερό βράσε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και στράγγιξέ τα.
- Κράτησε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασες τα ζυμαρικά.
- Ζέστανε μια κατσαρόλα, με το μάτι σε μέτρια ένταση, και ρίξε 2 κ. σούπας βούτυρο.
- Πρόσθεσε τα σπαράγγια, τον αρακά, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψέ τα για 2 λεπτά.
- Ρίξε στο ίδιο σκέυος τις υπόλοιπες 2 κ. σούπας βούτυρο, τα ζυμαρικά, το αβοκάντο, τα μυρωδικά, το τυρί και το 1 φλιτζάνι νερό βρασίματος που αποθήκευσες νωρίτερα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ