Αν λατρεύεις το ισπανικό “διάσημο” λουκανικάκι chorizo, τότε δοκίμασε να ετοιμάσεις μια συνταγή με ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα. Μια πικάντικη συνταγή με υπέροχη έντονη γεύση…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο (ξηρές νιφάδες καυτερής πιπεριάς)
- 2 λουκάνικα chorizo (τσορίθο) κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 60 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 ώριμη μέτρια ντομάτα
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 60 γρ. λιαστές ντομάτες
- 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ. ζυμαρικά (πένες ή rigatoni)
- Aλάτι και πιπέρι
- Φρέσκια ρόκα για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σόταρε το κρεμμυδάκι μαζί με το μπούκοβο και το σκόρδο για 2 λεπτά
- Καθάρισε την ντοματούλα και το κολοκυθάκια και κόψε σε μικρά κυβάκια. Πρόσθεσέ τα στο κρεμμυδάκι και συνέχισε για λίγο το σοτάρισμα
- Πρόσθεσε το λουκάνικο και συνέχισε το ψήσιμο για 5 περίπου λεπτά να πάρει χρώμα
- Σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συνέχισε προσθέτοντας το χυμό ντομάτας και αλατοπίπερο
- Άφησε τα υλικά να πάρουν βράση και χαμήλωσε τη φωτιά αφήνοντας τη σάλτσα να δέσει για ένα τέταρτο της ώρας
- Παράλληλα βάλε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια σου να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Γύρισε τη σάλτσα chorizo στα μακαρόνια, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε
Tip
Βάλε το σκούφο σου... έχουμε μάθημα Ιταλικών (ζυμαρικών). Μάθε όλα τα ζυμαρικά και σε τι συνταγές θα σου φανούν χρήσιμα εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ