Τα ζυμαρικά ίσως είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα του ελληνικού τραπεζιού. Μια εύκολη βάση που σε αφήνει να δημιουργήσεις ποικίλους συνδυασμούς, χωρίς να απογοητεύσεις τον ουρανίσκο σου!
Θερμίδες: 264/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το dressing
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κούπα ξυνόγαλα
- 1/4 κούπα μαγιονέζα, χαμηλή σε λιπαρά
- 3 κ. σούπας φρέσκια ή ξερή ρίγανη
- 1 κ. σούπας λευκό ξύδι
- Για τη σαλάτα
- 3 κούπες φουσίλι ή κάποιο άλλο μικρό ζυμαρικό
- 2 κούπες ψιλοκομμένο μπρόκολο, ωμό
- 1 3/4 κούπας τοματίνια
- 425 γρ. έτοιμα ρεβίθια από κονσέρβα, στραγγισμένα
- 1/2 κούπα τριμμένη φέτα
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το dressing: Βάλε το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπολ και με το πίσω μέρος του κουταλιού κάν’ το πάστα.
- Πρόσθεσε το ξυνόγαλα, τη μαγιονέζα, τη ρίγανη και το ξύδι.
- Ανακάτεψε μέχρι να αναμειχθούν.
- Για τη σαλάτα: Βράσε τα μακαρόνια. Στράγγιξέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Βάλε στη σαλατιέρα το μπρόκολο, τα τοματίνια, τα ρεβίθια, τη φέτα, το πιπέρι και το dressing.
- Ανακάτεψε απαλά.
Tip
Αν δεν ρίξεις το dressing στη σαλάτα μπορεί να διατηρηθεί έως και μια μέρα στο ψυγείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ