Τα ζυμαρικά ίσως είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα του ελληνικού τραπεζιού. Μια εύκολη βάση που σε αφήνει να δημιουργήσεις ποικίλους συνδυασμούς, χωρίς να απογοητεύσεις τον ουρανίσκο σου!
Θερμίδες: 264/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το dressing
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κούπα ξυνόγαλα
- 1/4 κούπα μαγιονέζα, χαμηλή σε λιπαρά
- 3 κ. σούπας φρέσκια ή ξερή ρίγανη
- 1 κ. σούπας λευκό ξύδι
- Για τη σαλάτα
- 3 κούπες φουσίλι ή κάποιο άλλο μικρό ζυμαρικό
- 2 κούπες ψιλοκομμένο μπρόκολο, ωμό
- 1 3/4 κούπας τοματίνια
- 425 γρ. έτοιμα ρεβίθια από κονσέρβα, στραγγισμένα
- 1/2 κούπα τριμμένη φέτα
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το dressing: Βάλε το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπολ και με το πίσω μέρος του κουταλιού κάν’ το πάστα.
- Πρόσθεσε το ξυνόγαλα, τη μαγιονέζα, τη ρίγανη και το ξύδι.
- Ανακάτεψε μέχρι να αναμειχθούν.
- Για τη σαλάτα: Βράσε τα μακαρόνια. Στράγγιξέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Βάλε στη σαλατιέρα το μπρόκολο, τα τοματίνια, τα ρεβίθια, τη φέτα, το πιπέρι και το dressing.
- Ανακάτεψε απαλά.
Tip
Αν δεν ρίξεις το dressing στη σαλάτα μπορεί να διατηρηθεί έως και μια μέρα στο ψυγείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ