Συνδύασε τα πιο απίθανα ελληνικά υλικά για να φτιάξεις το πιο απίθανο πιάτο ζυμαρικών!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ένα πακέτο βίδες, πέννες ή άλλο μικρό ζυμαρικό
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές σε βάζο, στραγγισμένες καλά
- 3/4 φλιτζ. ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
- μισό φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ψημένα
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κράτησε 1/4 φλιτζ. από το νερό τους.
- Σούρωσέ τα και ξαναβάλ’ τα στην κατσαρόλα τους.
- Κόψε τις πιπεριές που έχεις στραγγίσει καλά σε λωρίδες.
- Ρίξε τις πιπεριές, τις ελιές, τα αμύγδαλα, το λάδι, το θυμάρι και 2 κ.σούπας από το νερό των ζυμαρικών μαζί με μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακάτεψε με το μάτι σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε περισσότερο νερό εάν θέλεις να έχει περισσότερο “ζουμί” η σάλτσα.
Tip
Τρώγονται και κρύα σαν σαλάτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ