Καλοκαιράκι πλησιάζει, η θερμοκρασία σιγά σιγά ανεβαίνει και τα παγωτά αποτελούν μία από τις αγαπημένες απολαύσεις. Αν όμως θέλετε να προσέξετε τη διατροφή σας, χωρίς να στερηθείτε απόλαυσης, τα σορμπέ είναι η ιδανική επιλογή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για παγωτό χωρίς γάλα. Με φίνα γεύση και πολύ δροσιστική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε και μπορείτε να επιλέξετε να του δώσετε τη γεύση που θέλετε, αφού το βασικό τους συστατικό είναι τα αγαπημένα σας φρούτα. Εγώ σήμερα επέλεξα τα βερίκοκα, μιας και πλησιάζει ο καιρός τους και γιατί μου αρέσει αυτό το φίνο χρώμα που δίνουν στο σορμπέ.
Τα σορμπέ -τα ξινά κυρίως ή με γεύση μέντα- σερβίρονται συνήθως για τον καθαρισμό του ουρανίσκου μεταξύ των αλμυρών πιάτων ενός γεύματος. Είναι όμως και μια πραγματική απόλαυση που αντικαθιστά -αν θέλετε- το παγωτό. Είναι μια γρανίτα με στιλ!
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 1 κιλό ώριμα βερίκοκα
- 1 φλ. νερό
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3 σταγόνες φυσικό άρωμα πικραμύγδαλου
- 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
Εκτέλεση
-Κόψτε τα βερίκοκα σε τέσσερα κομμάτια και αφαιρέστε το κουκούτσι
-Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και βράστε τα βερίκοκα για 10 περίπου λεπτά
-Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε πολύ καλά για 1 με 2 λεπτά
-Αφήστε να κρυώσουν και στη συνέχεια πολτοποιήστε στο multi μέχρι να γίνουν χυλός
-Περάστε τον χυλό από το ψιλό σουρωτήρι για να απομακρύνετε τις ίνες
-Προσθέστε το εκχύλισμα πικραμύγδαλου και το αμαρέτο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν
-Καλύψτε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες
-Αμέσως μετά βάζετε το μείγμα σε ένα δοχείο που κλείνει καλά και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες
-Πριν το σερβίρετε το αφήνετε να μαλακώσει για 10 περίπου λεπτά και το ρίχνετε στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστεί.
Μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία με φρούτα που αγαπάτε. Φράουλες, μάνγκο, λεμόνι, καρπούζι, ό,τι φρούτα θέλετε. Είναι κι ένας γευστικότατος τρόπος να εκμεταλλευθείτε τα φρούτα που ήδη έχετε στο σπίτι και έχουν ωριμάσει. Zero waste.
Ελπίζω να το απολαύσετε!
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ