ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι φορές που η ίδια γεύση σερβιρισμένη με άλλο τρόπο είναι το μυστικό για να γίνει το γεύμα σου πιο ενδιαφέρον και απολαυστικό. Και κάπως έτσι, αλλάζοντας οπτική γωνία σε μια συνταγή, σήμερα σου προτείνω μια καρμπονάρα κοτόπουλου σε ένα ιδιαίτερο “μπολ” από λαζάνια. Ζυμαρικά cupcakes δηλαδή!
Υλικά για 12 cupcakes
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- Ελαιόλαδο
- 12 φύλλα λαζάνια, βρασμένα
- Για τη σος: 250ml. κρέμα γάλακτος
- 2 κρόκους αυγού
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 1/2 φλιτζάνι μείγμα ιταλικών τυριών: Προβολόνε, μοτσαρέλα, παρμεζάνα
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Προετοιμασία
01Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC
02Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σκέπασε, χαμηλώνοντας τη φωτιά να μαλακώσουν και να ψηθούν.
03Σε ένα κατσαρολάκι βάλε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Χτύπησε τους κρόκους αυγού με την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο. Αφού αχνίσει η κρέμα γάλακτος, πάρε λίγη, λίγη και ρίξε στο μπολ με το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς να πάρει θερμοκρασία. Γύρισε το μείγμα στην κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά ώσπου να σφίξει η κρέμα. Κατέβασε από τη φωτιά.
04Στο μεταξύ λάδωσε ένα ταψάκι για cupcakes. Κόψε τα λαζάνια στα δύο και στρώσε σταυρωτά μέσα σε κάθε φόρμα, πιέζοντας καλά να φορμαριστούν τα cupcakes.
05Βάλε μια-δυο κουταλιές από τη σος κρέμας γάλακτος σε κάθε φόρμα και μοίρασε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο και στα 12 φορμάκια. Στη συνέχεια πασπάλισε με το ανακατεμένο μείγμα τυριών.
06Ψήσε στο φούρνο για 15′ λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα οι άκρες των ζυμαρικών. Σέρβιρε με τριμμένο μαϊντανό.
Tip
Φρόντισε να μην παραβράσεις τα λαζάνια. Χρειάζεσαι απλά να είναι “ελαστικά” τόσο, ώστε να μπορείς να τα στρώσεις στα φορμάκια.
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ