Το ότι η παραλία και το μπικίνι μπαίνουν σιγά σιγά στην καθημερινότητά μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε την αγαπημένη μας γεύση. Όλες έχουμε αδυναμία στα γλυκά και η σοκολάτα δεν γίνεται να μην υπάρχει στη ζωή μας. Το θέμα είναι να φερθούμε έξυπνα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σου έχω, λοιπόν, μια αγαπημένη light συνταγή που θα καλύψει την ανάγκη σου για γλυκό, όταν η επιθυμία “χτυπάει” την πόρτα σου, χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στη ζυγαριά σου. Άλλωστε και οι διαιτολόγοι ένα γλυκό την εβδομάδα το επιτρέπουν! Απόλαυσε λοιπόν μια παραλλαγή του cheesecake… με σοκολάτα!
Υλικά
- ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 30 μπισκότα πολυδημητριακών σοκολάτας (χωρίς γέμιση)
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένοι χουρμάδες χωρίς ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας νερό
- 1 κ.σούπας ηλιέλαιο
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
- 1 κουτ. σούπας νερό
- 1,5 κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- 1 μεγάλο αυτό
- μισό φλιτζ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
- 8 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. άγλυκο κακάο
- 1 βανίλια
- 50 γραμμ. καλή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- ασπράδια δύο αβγών
- μαγειρικό σπρέι
Προετοιμασία
01Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψέκασε ένα ταψάκι 23 εκατοστών με μαγειρικό σπρέι.
02Για να φτιάξεις τη βάση, βάλε τα μπισκότα και τους χουρμάδες στο μούλτι και χτύπα να γίνουν σχεδόν σκόνη. Πρόσθεσε το νεράκι και το λάδι μέχρι να υγρανθούν. Άπλωσε το μίγμα στον πάτο του ταψιού σου και με τα δάχτυλα φρόντισε να πάει και στα τοιχώματα.
03Ψήσε τη βάση μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου 10 λεπτά. Άφησέ την να κρυώσει έξω από το φούρνο τελείως. .
04Για να φτιάξεις την κρέμα: Ανακάτεψε τον καφέ με το νερό σε ένα μικρό μπολ και από πάνω πασπάλισε τη ζελατίν. Άφησέ το στην άκρη να μαλακώσει η ζελατίνη.
05Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακάτεψε το αυγό, το γάλα, 3 κουταλιές από τη ζάχαρη και το κακάο. Βάλ’ το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, περίπου 5-7 λεπτά. Πρόσεξε, δεν θέλουμε να βράσει.
06Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το μίγμα της ζελατίνης. Ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί. Πρόσθεσε τη σοκολάτα και τη βανίλια ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Άφησέ το στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά.
07Χτύπα τα δύο ασπράδια σε καθαρό μπολ με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν. Ανέβασε την ταχύτητα και ρίξε σιγά σιγά τις υπόλοιπες 5 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μαρέγκα.
08Ανακάτεψε απαλά το ένα τέταρτο της μαρέγκας που έφτιαξες με το μίγμα της σοκολάτας. Ανακάτεψε και την υπόλοιπη μαρέγκα να ενσωματωθεί στην κρέμα, πάντα με απαλές κινήσεις.
09Άπλωσε την κρέμα στο ταψάκι με τη βάση του μπισκότου και βάλε το γλυκό σου χωρίς να το σκεπάσεις στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Tip
Σέρβιρε το γλυκάκι σου συνοδεύοντάς το με λίγη άγλυκη, φυτική σαντιγύ που δεν θα σου προσθέσει θερμίδες ή ακόμα καλύτερα με μερικές ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες!
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ