Έρχεται η 25η Μαρτίου. Και το έθιμο θέλει να τρώμε μπακαλιάρο. Να μαζεύεται όλη η οικογένεια στο μεσημεριανό εορταστικό τραπέζι και να απολαμβάνει το ψαράκι της.
Τι θα λέγατε φέτος να τους κάνετε μια έκπληξη και να παρουσιάσετε κάτι διαφορετικό από τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά; Ολόλευκα τρυφερά φιλέτα μπακαλιάρου με ένα όσο πρέπει πικάντικο μείγμα μπαχαρικών μαζί με ντοματίνια και παρμεζάνα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα ελαφρύ και νοστιμότατο γεύμα, μια διαφορετική προσέγγιση ενός πραγματικά νόστιμου ψαριού. Μια συνταγή που θα δώσει διαφορετική γεύση στο τραπέζι σας…
Υλικά για τo μπακαλιάρο
- 700 γρ. φρέσκο φιλέτο μπακαλιάρου
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Το χυμό από ½ λεμόνι
- 2 μικρές ώριμες ντομάτες
- 2 κ.σ. Τριμμένη παρμεζάνα
ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν
Προετοιμασία
01Ανακάτεψε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και άφησε στην άκρη
02 Προθέρμανε το φούρνο σου στους 220oC
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
03Κόψε τα φιλέτα στα 4 και στρώσε σε ένα μικρό ελαφρύ ταψάκι
04 Λιώσε το βούτυρο και άλειψε τα ψάρια. Ράντισε από πάνω με το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια πασπάλισε με το μείγμα μπαχαρικών
05Τέλος πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα και βάλε στο φούρνο
06Ψήσε για 8 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις ή τον αέρα του φούρνου! Στη συνέχεια γύρισε στο γκριλ να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα οι ντομάτες
07Σέρβιρε με συνοδεία μπόλικης σαλάτας, κατά προτίμηση ‘ρόκα – παρμεζάνα’!
Tip
Αν επιλέξεις να πάρεις παστό μπακαλιάρο, ξαλμύρισε καλά από το προηγούμενο βράδυ και φρόντισε να μην βάλεις αλάτι στο μείγμα μπαχαρικών
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ