Στη γιορτή των ερωτευμένων το κόκκινο θα πρωταγωνιστήσει. Λουλούδια… και φυσικά σοκολατάκια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι λες για φέτος να πρωτοτυπήσεις κι αντί να αγοράσεις, να φτιάξεις μόνη σου σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς; Να αφιερώσεις χρόνο για να φτιάξεις κάτι για τον αγαπημένο σου… Μικροί πειρασμοί από τα χεράκια σου γεμάτοι συναίσθημα. Γιατί όπως λένε, αυτό που νιώθεις, με κάποιον μαγικό τρόπο περνάει σε αυτό που φτιάχνεις…
Σοκολάτα, γέμιση από καραμελωμένα φουντούκια για να αποπλανήσεις τον ουρανίσκο του και να αποτελέσει την γευστικότερη έναρξη μιας όμορφης βραδιάς…
Υλικά για 25 σοκολατάκια
- 100 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 50 γρ φουντούκια ανάλατα
- 5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. λάδι
Προετοιμασία
01Βάλε τα φουντούκια σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και θρυμμάτισε, χωρίς όμως να κάνεις τους ξηρούς καρπούς σκόνη
02Πάρε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξε τη μαύρη ζάχαρη να λιώσει μαζί με 2 κουταλιές νερό
03Όταν αρχίσει να καραμελώνει και πάρει χρυσεφένιο χρώμα κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε τα φουντούκια. Ανακάτεψε καλά να καραμελώσουν
04 Την ίδια ώρα βάλε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπεν μαρί να λιώσουν μαζί. Ρίξε και το ελαιόλαδο για να βοηθήσεις τη σοκολάτα να λιώσει πιο εύκολα
05Αφού λιώσει η σοκολάτα και γυαλίσει, ρίξε μέσα τα καραμελωμένα φουντούκια και ανακάτεψε να πάνε παντού στη σοκολάτα.
06Χρησιμοποίησε δύο παγοθήκες από καουτσούκ σε σχήμα καρδούλας. Γέμισε τις παγοθήκες με το μείγμα της σοκολάτας και άφησε να κρυώσουν ελαφρά. Βάλε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και ξεφόρμαρε
Tip
Το μυστικό των μεγάλων ζαχαροπλαστών είναι αφού λιώσουν τη σοκολάτα να την ρίχνουν σε μαρμάρινη επιφάνεια. Εκεί τη δουλεύουν με μια σπάτουλα για να κρυώσει. Έτσι γίνεται πιο λέια και ομοίμορφη. Αν λοιπόν έχεις μαρμάτινο νεροχύτη ή άλλη επιφάνεια δοκίμασε να το κάνεις με τα σοκολατάκια σου!
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ