Σας μίλησα και στο προηγούμενο post μου για αυτή την πανέξυπνη και πολύ ταλαντούχα γυναίκα, την Τασία. Την Τασία Δενδρινού που η ταβέρνα της στο Φισκάρδο είναι το meeting point για όλους όσοι αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις. Αυτό που δεν σας είπα είναι ότι μου έδωσε τη χαρά να μοιραστεί μαζί μας μία από τις νοστιμότατες συνταγές της.
Αν βρεθείς στην Κεφαλονιά θα είναι λάθος να μην περάσεις μια βόλτα να δοκιμάσεις τα πιάτα της. Τα ριζότα της, τις μακαρονάδες της!!! Είναι όλα τους πιάτα που σε μαγεύουν πραγματικά. Φρέσκα υλικά, μοναδικές συνταγές με αγάπη φτιαγμένες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ιδιαίτερη συνταγή που της ζήτησα είναι μιας φέτας διαφορετικής από όσες έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Φέτα τυλιγμένη σε απολαυστικό φύλλο σφολιάτας με ψιλοκομμένα ξερά σύκα βρασμένα σε κόκκινο κρασί και μια σος από πετιμέζι και βαλσάμικο ξύδι. Πιστέψτε με, είναι κάτι το μοναδικό!!!
Υλικά
- Φύλλο κρούστας
- 1 κομμάτι φέτα Kεφαλονιάς
- Λάδι για τηγάνισμα
- 6 τεμάχια σύκα ξερά
- Κόκκινο ξηρό κρασί
- Αμύγδαλα ψημένα
- Για την σάλτσα: 2/4 ποτήρι του νερού πετιμέζι
- 1/4 ποτήρι του νερού βαλσάμικο ξύδι
- 1/4 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Προετοιμασία
01Βράζουμε τα ξηρά σύκα για οκτώ λεπτά στο κόκκινο κράσι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
02Στη συνέχεια τυλίγουμε την φέτα στο φύλλο κρούστας και την τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
03Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε την σάλτσα ρίχνοντας όλα τα υλικά και ανακατεύοντας πολύ καλά.
04Σερβίρουμε τη φέτα και επάνω της βάζουμε τα σύκα που τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, τα ψημένα αμύγδαλα και την σάλτσα.
Tip
Κι επειδή πετιμέζι είναι δύσκολο να βρεις από το χωριό, ψάξε σε μεγάλα super market για συσκευασμένο αρωματικό σιρόπι από μούστο (δηλαδή πετιμέζι).
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ