Ένα γύρισμα για την εκπομπή Μίλα με την Νικόλ Κοτόβος, ιδιοκτήτρια των πασίγνωστων Hamptons Cupcakes στην Κηφισιά ήταν η αιτία να καταφθάσουν στο γραφείο τα αγαπημένα αυτά γλυκάκια που σε ξετρελαίνουν με τη γεύση τους, αλλά και με την εικόνα τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα χρώματα, τα σχήματα σου φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση. Η γλυκιά Νικόλ θέλησε να μας ευχαριστήσει για την φιλοξενία στην εκπομπή και το γραφείο γέμισε επιφωνήματα ενθουσιασμού…. Φυσικά, δεν αντιστάθηκα στο ροζ cupcake που ταίριαζε τόσο με το ζακετάκι μου!!!
Μια υπέροχη αφορμή για να σας δώσω μια συνταγή για cupcakes με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη! Μια συνταγή για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο “χαμογελαστό” γλυκάκι χωρίς να νιώθετε διατροφικές ενοχές…
Υλικά για 10-15 κομμάτια
- 1 1/2 φλιτζάνι ρυζάλευρο
- 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι κεχριού (θα το βρεις σε μεγάλα super market)
- 1/2 φλιτζάνι άγλυκη σκόνη κακάο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. baking soda
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. κόμμι ξανθάνης
- 4 αυγά
- 1 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 βανίλιες
- Για το γλάσο: 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 1/4 του φλιτζανιού μαργαρίνη
- 1 βανίλια ή 1 κ.γ. σπόρους φυσικής βανίλιας
- 2 κ.σ. γάλα με 0% λιπαρά
Προετοιμασία
01Προθέρμανε το φούρνο στους 175oC. Παράλληλα βουτύρωσε 12 φορμάκια για muffin και στρώσε καραμελόχαρτα
02Σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξε μαζί το ρυζάλευρο, το αλεύρι κεχριού, το κακάο, το αλάτι, την baking soda, το baking powder και το κόμμι ξανθάνης
03Σε άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη βανίλια.
04Στο μείγμα των αυγών συμπλήρωσε λίγο, λίγο τα στεγνά υλικά σου ανακατέυοντας διαρκώς
05Μοίρασε την ζύμη στα φορμάκια και ψήσε στον φούρνο για 20′ με 25′ λέπτα. Για να είσαι σίγουρη πως είναι έτοιμα θα πρέπει πιέζοντας την επιφάνεια του να επιστρέφει και να μην κάνει λακούβα
06Στο μεταξύ ανακάτεψε όλα τα υλικά του γλάσου, ώσπου να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα
07Αφού κρυώσουν τα cupcakes στόλισε με το γλάσο και σέρβιρε
Tip
Μην ανοίγεις το φούρνο όσο ψήνονται τα cupcakes σου. Μπορεί να είναι αυτό η αιτία που δεν γίνονται όσο αφράτα θέλεις…
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ