Οι διακοπές τελείωσαν και μπαίνουμε πια στους κανονικούς ρυθμούς. Ξαναβρίσκουμε το πρόγραμμά μας και η καθημερινότητά μας επανέρχεται σιγά-σιγά. Οι γονείς φροντίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες λίγο πριν αρχίσουν τα σχολεία και η οικογένεια συγκεντρώνεται ξανά γύρω από το τραπέζι. Η κουζίνα γεμίζει πάλι μυρωδιές και νοστιμιές…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια τέτοια συνταγή σας έχω σήμερα. Ένα φαγητό, ιδανικό για αυτές τις πρώτες μέρες που απολαμβάνουμε ξανά την οικειότητα του σπιτιού μας. Είναι εύκολο να το φτιάξεις, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο (σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμο) και είναι γευστικότατο. Ό,τι πρέπει για τη μετάβασή μας από την ξεγνοισιά των διακοπών στις οικογενειακές ευθύνες. Κοτόπουλο με μέλι και lime για να σερβίρεις στους αγαπημένους σου και να θυμηθείτε τις αστείες και όμορφες στιγμές των διακοπών…
Τα υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):
♦ 6 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο)
♦ αλάτι, πιπέρι
♦ 4 κ. σούπας βούτυρο
♦ 3 κ. σούπας μέλι
♦ 1 κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
♦ χυμός από 1 lime
♦ κόλιανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
Και τι πρέπει να κάνεις:
♦ Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
♦ Αλατοπιπέρωσε τα μπουτάκια κοτόπουλου πολύ καλά σε όλες τις πλευρές τους.
♦ Λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
♦ Πρόσθεσε το μέλι και το μισό χυμό lime, ανακατεύοντας συνεχόμενα μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
♦ Βάλε στο τηγάνι το κοτόπουλο και ψήσε για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
♦ Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο, το λιωμένο σκόρδο και τον υπόλοιπο χυμό lime.
♦ Μόλις αρχίσει να αφρίζει η σάλτσα ρίξ’ την πάνω από το κοτόπουλο που έχεις βάλει στο ταψί.
♦ Ψήσε το φαγητό στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
♦ Σέρβιρε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό και φρεσκοκομμένες φέτες lime.
Καλή απόλαυση,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ