Είναι το γλυκό που δεν μπορεί να του αντισταθεί κανείς. Είναι το γλύκισμα που στο άκουσμά του ο χώρος γεμίζει επιφωνήματα ενθουσιασμού. Όταν μια Lemon Pie κάνει την εμφάνισή της στο τραπέζι, ξέρεις ότι τους έχεις κερδίσει όλους. Πόσω μάλλον αν την έχεις φτιάξει μόνη σου…
Απόλαυση γεμάτη λεμόνι και με λιγότερες από 300 θερμίδες η μερίδα. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, μπορείς να την ευχαριστηθείς χωρίς τύψεις κι ενοχές. Ως επιδόρπιο μετά το φαγητό, ως συνοδευτικό στον καφέ σου, ως αντίδοτο στις κρίσεις υπογλυκαιμίας….
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά για 6-8 άτομα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 αυγό
- 5 κ.σ. κρύο νερό
- 100 γρ. βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- 3-4 φύλλα ζελατίνας
- ¼ του φλιτζανιού παγωμένο νερό
- 4 αυγά (ξεχώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ½ κ.γ. αλάτι
Προετοιμασία
01ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ: Βάλε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μπολ. Ρίξε έναν κρόκο αυγού ή ένα ολόκληρο αυγό, χτυπώντας το ελαφρά μέσα στο μείγμα
02 Πρόσθεσε το νερό στη ζύμη και ανακάτεψε. Αναποδογύρισε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά. Σκέπασε την και άφησε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου
03Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο και στρώσε σε ειδική ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι καλύπτοντας και τα τοιχώματα με τη ζύμη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
04Κάνε μικρές τρύπες στον πάτο της τάρτας και σκέπασε με ειδική ζελατίνα που να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Γέμισε όλη την τάρτα με φασόλια ή ρύζι πριν τη βάλεις στο φούρνο. Έτσι θα ψηθεί διατηρώντας το τέλειο σχήμα της
05Ψήσε την τάρτα στους 200oC για 20 λεπτά. Αφαίρεσε τη ζελατίνα με τα φασόλια και συνέχισε το ψήσιμο για 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Βγάλε την τάρτα από το φούρνο και άφησε στην άκρη να κρυώσει
06ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ: Βάλε τα φύλλα ζελατίνης στο κρύο νερό να μαλακώσουν για 5′ περίπου
07Χτύπησε τα αυγά μαζί με ½ φλιτζάνι ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε μεταλλικό μπολ. Βάλε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακάτεψε συνεχώς να αρχίσει το μείγμα να πήζει. Συμπλήρωσε το ξύσμα λεμονιού και την ζελατίνη, ανακάτεψε ζωηρά και κατέβασε την κρέμα από τη φωτιά να κρυώσει
08Αφού η κρέμα σου αρχίζει να πήζει καλά, χτύπησε σε καθαρό μπολ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να πάρεις μια αφράτη μαρέγγα. Πρόσθεσε την μαρέγγα στην κρέμα γυρίζοντας απαλά να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά
09Άπλωσε την κρέμα επάνω από την τάρτα και άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Σέρβιρε όταν πια η κρέμα σου είναι σταθερή και κόβεται
Tip
Κράτησε τα φασόλια με τα οποία ψήθηκε η τάρτα για την επόμενη ζαχαροπλαστική σου δημιουργία! Άλλωστε και να ήθελες, δεν γίνονται τίποτα άλλο…
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ