Όλοι γνωρίζουν τον Έκτορα Μποτρίνι. Οι περισσότεροι από την τηλεόραση. Και εξαιτίας αυτής της έντονης παρουσίας του στα τηλεοπτικά δρώμενα, αλλά και των συνεργασιών του με κάποια εστιατόρια όπου επιμελούνταν το μενού, τον είχα στο μυαλό μου ως πιο “εμπορικό” σεφ. Λανθασμένα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεν είχα πάει ποτέ στο εστιατόριό του και πήγα πρόσφατα με τον άντρα μου. Αυτό που βίωσα ήταν θεϊκό. Μια συγκλονιστική γευστική εμπειρία που οι λέξεις δεν φτάνουν να την περιγράψουν. Εξαιρετικός. Το Botrini’s restaurant πραγματικά μας μάγεψε με τις γεύσεις του, με τα πιάτα του, με τη σημασία στη λεπτομέρεια, με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες.
Πιάτα πραγματικά έργα τέχνης. Και οπτικά και γευστικά. Ό,τι καλύτερο έχω γευθεί σε γκουρμέ κουζίνα! Χωρίς ακρότητες και ανούσιες υπερβολές εντυπωσιασμού. Ναι, τα πιάτα ήταν γκουρμέ, πραγματική οπτική απόλαυση, αλλά δεν έμεναν μόνο στην εικόνα. Και η γεύση ήταν θεϊκή. Με σεβασμό στην πρώτη ύλη, δημιουργίες που σου επέτρεπαν να την απολαύσεις, χωρίς να χάνεται η ουσία της με περίτεχνες και χωρίς ουσία υπερβολές. Δημιουργίες που η μαεστρία του σεφ ήξερε πώς να απογειώσει τη γεύση των βασικών υλικών, πώς να την αναδείξει και όχι να την “καπελώσει”.
Πρόκειται για ένα εστιατόριο, βραβευμένο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αστέρι Michelin από τον οδηγό Michelin Guide Main European Cities 2017. Και πρόκειται, χωρίς καμία αμφιβολία, για μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη. Ένα γευστικό ταξίδι που ακόμα σκέφτομαι εντυπωσιασμένη.
Με αφορμή εκείνο το απολαυστικό βράδυ, βρήκα στο διαδίκτυο μια συνταγή που φέρει την υπογραφή του. Κάτι απλό που μπορούμε να φτιάξουμε όλες στο σπίτι μας, που φέρει όμως και την εμπειρία ενός εξαιρετικού σεφ. Μια μακαρονάδα με σάλτσα ροζ από ντοματίνια και γαρίδες.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
♦ 350 gr σπαγγέτι
♦ 300 gr ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
♦ 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
♦ 300 gr γαρίδες καθαρισμένες
♦ 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
♦ 100 gr κρέμα γάλακτος
♦ ½ ποτήρι λευκό κρασί
♦ 2 κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα
♦ αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες για το μαγείρεμα:
♦ Ψιλοκόβουμε τις μισές γαρίδες και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα εσαλότ.
♦ Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για περίπου τέσσερα λεπτά.
♦ Ρίχνουμε και όλες τις γαρίδες και μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί.
♦ Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σχοινόπρασο και την κρέμα γάλακτος.
♦ Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσει.
♦ Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και αφού τα στραγγίξουμε τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν.
♦ Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ