Μπήκαμε στην Άνοιξη. Είναι αυτή η εποχή που από τη μία φτιάχνει η διάθεσή μας κι από την άλλη ξεκινάμε να μετράμε θερμίδες γιατί βρισκόμαστε στον προθάλαμο του καλοκαιριού, άρα και των ελαφριών ρούχων. Θέλουμε να αδυνατίσουμε. Είναι σαφές.
Όπως θα έχεις διαβάσει εδώ στο TLIFE, το αδυνάτισμα έχει τα μυστικά του. Κι ένα από αυτά δεν είναι η στέρηση και η πείνα. Το αντίθετο. Πρέπει να τρως καλά, αλλά ποιοτικά. Να απολαμβάνεις τα γεύματά σου, να φροντίζεις όμως να είναι φτιαγμένα από ποιοτικά υλικά χωρίς εκείνα τα παχυντικά λιπαρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το κοτόπουλο είναι πάντα σύμμαχος στο αδυνάτισμα. Αν όμως έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, αυτή είναι μια συνταγή που θα απολαύσεις. Έχει μόνο 300 θερμίδες, είναι ένα ιδανικό κυρίως πιάτο, γεμάτο μεσογειακά “καλούδια” που το καθιστούν ιδανικό για τη διατροφή σου, νόστιμο και αρκετά εντυπωσιακό ακόμα και για να το σερβίρεις σε κάποιο τραπέζι που θα κάνεις.
Υλικά
- 4 μέτρια στήθη κοτόπουλου
- 50 γραμμ. τριμμένη φέτα ή μοτσαρέλα
- 4 κ.σούπας πάστα ελιάς
- 4 κ.σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- μισό κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μισό φλιτζ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα καλά στραγγισμένη
- 3 κ.σούπας κάπαρη
- λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
- Για το σερβίρισμα
- Μερικά ντοματίνια τσέρι
- Μερικούς κόκκους κόκκινο πιπέρι
- Λίγο λεμόνι
- Μερικά φύλλα κατσαρό μαρούλι
Προετοιμασία
01Προθέρμανε το φούρνο στο δυνατό (200 βαθμούς). Αφού το πλύνεις και το σκουπίσεις με χαρτί κουζίνας, χάραξε κάθε στήθος κοτόπουλου στο πλάι δημιουργώντας μια “τσέπη” που θα βάλεις τη γέμιση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
02Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη φέτα (ή τη μοτσαρέλα), την πάστα ελιάς, την κάπαρη, το βασιλικό, την λιαστή ντομάτα και γέμισε με αυτό το μίγμα το κοτόπουλο.
03Ζέστανε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλιέρα 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Πασπάλισε με το πιπέρι το κοτόπουλό σου και βάλε το στο τηγάνι για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
04Προσεκτικά, βγάλε τα στήθη του κοτόπουλου από το τηγάνι και βάλε τα σε ένα ταψάκι που το έχεις περιχύσει με την υπόλοιπη μία κουταλιά ελαιόλαδο και ψήσε το για περίπου 18 λεπτά.
05Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, πλύνε καλά το μαρούλι σου και στράγγισέ το σε χαρτί κουζίνας και κόψε τα ντοματάκια σου στα 4.
06Βγάλε το κοτόπουλο από το φούρνο και σέρβιρε από ένα στήθος σε κάθε πιάτο. Πασπάλισε με μερικά κόκκινα πιπέρια για ντεκόρ. Στο πλάι βάλε λίγο μαρούλι κομμένο με το χέρι και μερικά ντοματάκια. Περίχυσε το κοτόπουλο με λίγο λεμόνι για έξτρα γεύση!
Tip
Μπορείς να προσθέσεις μέσα στη γέμισή σου και λίγα φρέσκα, ψιλοκομμένα μανιτάρια. Για να κάνεις ακόμη πιο εντυπωσιακό το πιάτο σου σέρβιρε το κοτόπουλο πάνω σε ένα ξύλινο καλαμάκι ή κόψε το σε λεπτές φέτες!
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ