Όλες μας αγαπάμε τα γλυκά. Τα αποφεύγουμε όμως όσο μπορούμε γιατί -δυστυχώς- παχαίνουν. Σήμερα όμως σας έχω ένα υπέροχο γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές. Εμείς -οικογενειακώς- το λατρεύουμε για πολλούς λόγους. Είναι εύκολο, είναι πολύ γευστικό, ελαφρύ και μια ωραία και κυρίως οικονομική ιδέα για επιδόρπιο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το στραγγιστό γιαούρτι παντρεύεται με φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής -η οποία είναι χαμηλή σε λιπαρά και περιέχει φυσικά γλυκαντικά ώστε να μην χρειάζεται ζάχαρη για να γίνει σαντιγί- και αφήνει ένα δροσερό αποτέλεσμα με άρωμα βανίλιας στο στόμα. Ό, τι πρέπει για… γλυκό υπόστρωμα στα φρέσκα σου φρούτα.
Ό,τι πρέπει για τις ώρες της υπογλυκαιμίας που σε πιάνουν, ό,τι πρέπει για τα παιδιά, ό,τι πρέπει για όλους…
Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 2 βανίλιες (Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εκχύλισμα φυσικής βανίλιας που έχει πιο έντονο άρωμα και γεύση)
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 350 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Φρέσκα φρούτα της επιλογής σου κομμένα σε μικρά κομματάκια
Προετοιμασία
01Με ένα σύρμα χτύπησε εντατικά το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, ώσπου να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή.
02 Βάλε την φυτική κρέμα στο μίξερ και χτύπησε στη δυνατή σκάλα να πάρεις μια αφράτη σαντιγί
03Με μια σπάτουλα ενσωμάτωσε την σαντιγί στο γιαούρτι, ανακατεύοντας ελαφρά από πάνω προς τα κάτω για να διατηρήσεις τον όγκο της μους
04 Άφησε στο ψυγείο την μους να παγώσει για τουλάχιστον μία ώρα
05Σέρβιρε την μους σε ποτήρι ή μπολ μαζί με τα φρέσκα φρούτα. Ένα πολύ ωραίο topping είναι και τα γλυκά κουταλιού. Δοκίμασε γλυκό πορτοκάλι, λεμόνι ή και κεράσι.
Tip
Ένα από τα απολαυστικά στοιχεία της μους γιαουρτιού είναι πως λιώνει στο στόμα και έχει πολύ αφράτη υφή. Φρόντισε λοιπόν να μην την ανακατέψεις από τη στιγμή που θα την βάλεις στο ψυγείο και μετά γιατί θα χάσει τον όγκο της.
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ