Site icon TLIFE

Μπράβο σε όσους δημοσιοποίησαν ότι πάσχουν από Κορωνοϊό…

closeup of a caucasian doctor man holding a world globe with a protective mask with the word coronavirus written in it

Μπράβο σε όσους δημοσιοποίησαν ότι πάσχουν από Κορωνοϊό. Είναι μια πράξη ευθύνης που απαιτεί δύναμη και γενναιότητα! Τα πρώτα δείγματα σε μερίδα του κοινωνικού συνόλου ήταν απογοητευτικά, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των πασχόντων. Κοινωνικός στιγματισμός, περιθωριοποίηση ακόμη και εκφοβισμός περίμενε τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τις επονομαζόμενες ύποπτες στενές επαφές τους.

Η δημοσιοποίηση βοήθησε να καταλάβουμε ότι ο ιός είναι παντού και μπορεί να προσβληθεί ο καθένας από εμάς. Παρακίνησε όσους προσβάλλονται να μην το κρατούν κρυφό και να προστατεύουν τους υπόλοιπους, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με ψυχραιμία.

Είναι γεγονός ότι η ζωή των πασχόντων και των επαφών τους  αλλάζει. Η καραντίνα των 14 ημερών προϋποθέτει απομόνωση και εγκλεισμό, απουσία από την εργασία και ειδικά στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, στους επιχειρηματίες και στους  ελεύθερους επαγγελματίες, έχει ένα μεγάλο οικονομικό κόστος.

Είναι όμως το όποιο κόστος μεγαλύτερο και σημαντικότερο από την απώλεια μιας ζωής; Μείνε σπίτι αν έχεις πυρετό ή άλλα συμπτώματα όπως αυτά περιγράφονται από τον ΕΟΔΥ και σώσε όχι μόνο τη δική σου ζωή αλλά και των άλλων.

Η Πανδημία θα αλλάξει για τους επόμενους μήνες τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η Ιταλία, το διπλανό μας σπίτι καίγεται, πιθανώς να καεί και το δικό μας. Ίσως στερηθούμε την ελευθερία και για το πιο απλό. Μια αγκαλιά με αυτούς που αγαπάμε, μια συνάντηση με φίλους, μια βόλτα. Οι κοινωνίες απειλούνται με διάλυση και οι παγκόσμιες οικονομίες με κατάρρευση. Ας μείνουμε ενωμένοι με …απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων κι ας φερθούμε υπεύθυνα.

Τατιάνα

 

 

 

 

 

© 2024 tlife.gr