Το Πάσχα πλησιάζει, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι πολύ κοντά και αρκετές φίλες νηστεύουν…
Είναι μια καλή ευκαιρία να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου από το κρέας, να κάνεις καλό στην υγεία σου και να τσεκάρεις τον αυτοέλεγχο και την αυτοσυγκράτησή σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η νηστεία αφήνει έξω από τη διατροφή αρκετά πράγματα, επιτρέπει όμως και άλλα τόσα που αν τα διαχειριστείς με έξυπνο τρόπο στην κουζίνα σου δεν θα στερηθείς καθόλου σε γεύση. Το αντίθετο.
Σήμερα λοιπόν έχω μια συνταγή για όλες εκείνες που αγαπούν τη σοκολάτα και δεν μπορούν να την αποχωριστούν. Νηστίσιμα σοκολατένια γλυκάκια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε γεύση από τα πολύ παχυντικά που συνήθως μας βάζουν σε πειρασμό.
Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν θέλεις κι άλλες νηστίσιμες συνταγές κάνε “κλικ” εδώ!
Υλικά για 24 κέικ
ΓΙΑ ΤΑ KEΙΚ
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. baking soda
- 6 κ.γ. σκόνη κακάο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κ.σ. λευκό ξίδι
- 2 βανίλιες ή 2 κ.σ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
- 3/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
- 2 φλιτζάνια κρύο νερό
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
Προετοιμασία
01Κοσκίνισε το αλεύρι και ανάμειξε με την baking soda, το κακάο σε σκόνη και το αλάτι σε ένα μπολ
02 Σε άλλο μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη βανίλια και το λάδι μαζί με το νερό. Χτύπησε με ένα σίρμα να λιώσει η ζάχαρη και να αναμειχθούν τα υγρά υλικά
03Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο, λίγο το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη. Στο τέλος πρόσθεσε και τα ψιλοκομμένα καρύδια
04 Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε ελαφρά μια φόρμα για cupcakes. Η ζύμη αυτή θα σου δώσει περίπου 24 μετρίου μεγέθους cupcakes
05Ρίξε την ζύμη να γεμίσεις τα ¾ του κάθε cupcake και με μια σπάτουλα διόρθωσε την επιφάνεια για να έχεις πιο ομοιόμορφο ψήσιμο
06Ψήσε για περίπου 20′ λεπτά και βγάλε από το φούρνο. Αφού κρυώσουν ελαφρά ξεφόρμαρε και άφησε να κρυώσουν καλά
07Στο μεταξύ βάλε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με ελάχιστο ηλιέλαιο και αφού λιώσει άλειψε την επιφάνεια κάθε κομματιού
Tip
Φύλαξε σε δοχείο που κλείνει καλά! Έτσι θα συνοδεύσουν το πρωινό ή το απογευματινό σου καφεδάκι μέχρι και την Μεγάλη Εβδομάδα.
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ