Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για το τείχος που εξήγγειλε, ότι θα κατασκευάσει στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσής. Μάλιστα στην εκπομπή μου στο Star παρουσίασα και συζήτηση με ποικίλες απόψεις για το θέμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το αποτέλεσμα ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχε το κοινό. Ζητήσαμε από τους τηλεθεατές να ψηφίσουν αν είναι υπέρ ή κατά του τείχους. Η ψηφοφορία έγινε τηλεφωνικά και μέσω sms και δυστυχώς η ψήφος στοίχιζε 1,23 ευρώ. Και λέω δυστυχώς γιατί σε τέτοια γκάλοπ είναι καλό να γίνεται η ψηφοφορία δωρεάν. Ωστόσο δεν διαθέτουμε τέτοιες υπηρεσίες, άρα ο κόσμος καλείται να πληρώσει τον ΟΤΕ και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τη διενέργεια της ψηφοφορίας.
Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες λάβαμε 10.567 τηλεφωνήματα και sms. Από αυτά τα 10.044 ήταν υπέρ της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο και μόλις τα 523 κατά. Δηλαδή 95% ψήφισε υπέρ και 523 κατά. Πράγματι εντυπωσιακό. Πρώτον, ήδη η αθρόα συμμετοχή του κόσμου δείχνει ότι το θέμα απασχολεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και δεύτερον η μαζική αυτή συμμετοχή ανθρώπων, που δεν είχαν να κερδίσουν τίποτα απολύτως, έδειξε ότι ήθελαν ακόμη και να πληρώσουν για να δείξουν την οργή τους.
Το αποτέλεσμα δείχνει αγανάκτηση και απόγνωση. Όχι απέναντι στους κατατρεγμένους και πεινασμένους πρόσφυγες. Αγανάκτηση απέναντι στην επιρροή που έχει στη ζωή τους η είσοδος στη χώρα εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών κάθε χρόνο.
Είναι ένα άθροισμα πολλών παραγόντων αυτή η οργή. Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η αύξηση της εγκληματικότητας. Ο φόβος που έχει φωλιάσει στις ψυχές των ανθρώπων.
Η αλήθεια είναι ότι η δική μου γενιά μεγάλωσε ακόμη με τις πόρτες ανοιχτές. Τώρα κλειδαμπαρώνουμε φοβισμένοι την εξώπορτα του σπιτιού μας. Πεταγόμαστε από τους θορύβους στον ύπνο μας. Βάζουμε διπλές κλειδαριές, κάμερες και συναγερμούς, αν έχουμε τα χρήματα.
Και ο φόβος αυτός καταγράφεται και στους νέους. Οι νέοι άνθρωποι συνήθως δεν έχουν έντονη την αίσθηση του φόβου. Τώρα πια φοβούνται να κυκλοφορήσουν σε πολλές περιοχές μεγάλων πόλεων όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά χωριά. Σε κάποια από αυτά οι κάτοικοι πληρώνουν εταιρίες σεκιούριτι για τη φύλαξή τους.
Δεν ξέρω αν η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο θα λύσει το πρόβλημα. Αυτό που γνωρίζω ωστόσο είναι ότι η Ελλάδα έχει γίνει μια χωματερή ψυχών της Ευρώπης. Χωρίς καμία μεταναστευτική πολιτική, η χώρα μπάχαλο, δεν έκανε τίποτα τόσα χρόνια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Και αυτό το πληρώνει ο Έλληνας Πολίτης. Το πληρώνουν τα ελληνικά νοσοκομεία που έχουν βουλιάξει από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους που νοσηλεύουν, το πληρώνει η δημόσια παιδεία, το πληρώνουν όλοι αυτοί που βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να κατρακυλά!!!
Αλήθεια εσύ τι γνώμη έχεις;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ