Τις καθημερινές οι απαιτήσεις της δουλειάς ξεκινάνε πολύ πρωί και τελειώνουν αργά. Τα Σαββατοκύριακα όμως είναι ιερά και πάντα αφιερωμένα στους ανθρώπους που αγαπάμε περισσότερο. Έτσι κι εγώ. Τα αφιερώνω στην οικογένειά μου.
Μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να μαγειρεύω κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό για το τραπέζι. Αυτή τη φορά, το “μενού” έχει ψαρονέφρι με ταλιατέλες βουτύρου, μπρόκολο και σάλτσα πόρτο! Νοστιμότατο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και όπως σας υποσχέθηκα στο προφίλ μου στο Instagram (@tatistefanidou), σας δίνω τη συνταγή για να την φτιάξετε κι εσείς. Αν κρίνω από τις αντιδράσεις, αξίζει τον κόπο…
Υλικά
- 1 μέτριο ψαρονέφρι
- 30 γραμμ. καρύδια
- 4 ροδέλες ταλιατέλες
- 200 γραμμ. μπρόκολο
- 20 γραμμ. βούτυρο
- 20 γραμμ. παρμεζάνα
- Για τη σάλτσα πόρτο
- 1 μέτριο κρεμμύδι με τη φλούδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι
- 200 ml κρασί πόρτο
- 1 κ.σούπας κορν φλάουρ
- 1 δαφνόφυλλο
- 20 γραμμ.βούτυρο
Προετοιμασία
01Ψήνουμε το ψαρονέφρι ολόκληρο στη σχάρα, πασπαλισμένο με αλατοπίπερο.Μετά το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
02Περνάμε από το μπλέντερ τα καρύδια, βγάζουμε το ψαρονέφρι από το φούρνο και το πανάρουμε με αυτά.
03Βράζουμε τις ταλιατέλες, τις σουρώνουμε και ανακατεύουμε με το βούτυρο. Στη συνέχεια, βράζουμε το μπρόκολο για δύο λεπτά σε ζωμό κότας.
04Για να φτιάξουμε τη σάλτσα: Σοτάρουμε υλικά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Αραιώνουμε με 100 ml ζωμό κότας και τα δένουμε με το κορν φλάουρ. Τα σουρώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ενώ είναι κρύο.
Tip
Κόψε το ψαρονέφρι σε ωραία κομμάτια, βάλ’ το σε πιατέλα και περίχυσε με τη σάλτσα για ένα ωραίο αποτέλεσμα!
Kαλή σας απόλαυση!
Φιλάκια,
Τατιάνα
*Αν θέλεις να με κάνεις follow στο Instagram θα με βρεις στο @tatistefanidou
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ