Ο Σεπτέμβρης τελειώνει σιγά σιγά. Η ατμόσφαιρα γίνεται μέρα με τη μέρα φθινοπωρινή. Η διάθεση αλλάζει και μαζί της και οι διατροφικές μας επιθυμίες. Μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια μπαίνουν στο μενού μας και είναι η αφορμή για νέες γευστικές αλχημείες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι ωραίο να μαγειρεύεις με βασικές ύλες φρέσκα προϊόντα εποχής. Το λένε και οι διαιτολόγοι… Η εποχικότητα των τροφών είναι το Α και το Ω στη σωστή διατροφή.
Γι’ αυτό λοιπόν, αποφάσισα να σας φτιάξω μια γευστικότατη φθινοπωρινή σαλάτα με ολόφρεσκα γλυκά αχλάδια. Μια vinaigrette με καλό ξίδι από κόκκινο κρασί, μέλι, μουστάρδα και μπόλικο γευστικό σπανάκι…
Υλικά για 4 άτομα
- Για τη vinaigrette: 2 κ.σ. νερό
- 1 ½ κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.γ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Για τη σαλάτα: 2 μεγάλα ώριμα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες κατά μήκος
- 8 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σπανάκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. ροκφόρ τριμμένο (προαιρετικά)
Προετοιμασία
01Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε το νερό, το ξίδι, το λάδι, το μέλι και τη μουστάρδα με το πιπέρι
02Βάλε στη σαλατιέρα το αχλάδι σε φετούλες και δύο κουταλιές από τη vinaigrette. Ανακάτεψε να πάει παντού και να καλύψει τα φρούτα
03Ρίξε στη σαλατιέρα το σπανάκι με το κρεμμύδι και την υπόλοιπη vinaigrette. Ανακάτεψε να πάει νοτίσει όλη τη σαλάτα σου. Πασπάλισε αν θες με το ροκφόρ
04 Σέρβιρε τη σαλάτα αμέσως σε θερμοκρασία δωματίου
Tip
Το αχλάδι, όπως και το μήλο μαυρίζει αν το κόψεις και το αφήσεις αρκετή ώρα εκτεθειμένο. Γι’ αυτό φρόντισε να το κόψεις σε φετούλες και να περιχύσεις τη vinaigrette αμέσως. Το μείγμα ξιδιού με μέλι θα προστατεύσουν τη λευκή σάρκα του φρούτου.
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ