Πριν λίγες μέρες είχα μια τέτοια εμπειρία. Σερφάροντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα έναν “περίεργο” για τα δικά μου δεδομένα συνδυασμό. Ντομάτα με καρπούζι! Μια σαλάτα έκπληξη πραγματικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ξετρελάθηκα! Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι μια τέτοια συνάντηση θα μου άρεσε τόσο πολύ. Και όχι μόνο σε μένα. Άρεσε πολύ και στα παιδιά μου.
Ήξερα ότι το καρπούζι ταιριάζει πολύ με τη φέτα. Την ντομάτα όμως δεν θα την σκεφτόμουν ποτέ. Κι όμως… Ήταν εξαιρετική συνύπαρξη!
Τελικά, η φαντασία χρειάζεται παντού. Η μαγειρική θέλει πειραματισμό. Να ανοίγεις το μυαλό σου και να παίζεις, να δοκιμάζεις, να μην αποκλείεις. Ποτέ δεν ξέρεις από που και τι θα απογειωθεί ο ουρανίσκος σου. Δεν πρέπει να έχεις στεγανά, ούτε κολλήματα. Έτσι δεν κάνουν άλλωστε και οι διεθνείς σεφ; Δοκιμάζουν… Και τελικά δημιουργούν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά
- 1 μεγάλη φέτα καρπούζι (περίπου 1 κιλό)
- 2 μεγάλες σφιχτές ντομάτες ή ένα τσαμπί ντοματάκια cherry (γύρω στα 10)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
- Χυμό από ένα λεμόνι ή lime
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
- Αλάτι
Προετοιμασία
01Κόψε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια. Μια ωραία ιδέα είναι να βγάλεις με scoop παγωτού μπαλάκια καρπουζιού για τη σαλάτα σου
02 Πλύνε και κόψε τις ντομάτες σε κομμάτια ίσου μεγέθους με το καρπούζι. Αν επιλέξεις ντοματάκια cherry απλά κόψ’ τα στη μέση
03Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάλε το καρπούζι και τη ντομάτα και αλάτισε ελαφρά
04Άπλωσε τα κυβάκια φέτας και το κρεμμύδι πάνω από τα υπόλοιπα υλικά
05Ανακάτεψε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περίχυσε τη σαλάτα
06Στόλισε με τα φυλλαράκια βασιλικού και σέρβιρε
Tip
Αν δεν είσαι πολύ “φίλη” του λεμονιού στις σαλάτες, θα μπορούσες να το αντικαταστήσεις με 2 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι. Ταιριάζει εξίσου υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ