Τι ωραιότερο λοιπόν από ένα σουφλέ σοκολάτας. Η σοκολάτα μάλιστα περιέχει μια ουσία, την ενδορφίνη που προκαλεί συναίσθημα ευεξίας και ευτυχίας. Δεν χρειάζεσαι παρά 20 λεπτάκια… και ένα από τα πιο επιτυχημένα γλυκά, με την καρδιά ρευστής σοκολάτας είναι έτοιμο να ταξιδέψει τον ουρανίσκο σου, στην ευεξία και στην απόλαυση. Ένα γευστικό ταξίδι για σένα και τους αγαπημένους σου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά για 6 άτομα
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 125 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
- 3 αυγά
- 75 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Προετοιμασία
01Βάλε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν. Πρόσεχε να είναι σε χαμηλή φωτιά και ανακάτευε κατά διαστήματα.
02Αφού λιώσουν τα υλικά, απόσυρε τη σοκολάτα από τη φωτιά και άφησε την λίγο να κρυώσει
03Χτύπησε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ να γίνουν αφράτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
04Πρόσθεσε λίγη, λίγη τη σοκολάτα αφού κρυώσει, ανακατεύοντας την με τα αυγά
05Κοσκίνισε το αλεύρι και το αλάτι και πρόσθεσέ το στο μείγμα διπλώνοντας το μείγμα απαλά.
06Βουτύρωσε και αλεύρωσε 6 ατομικά φορμάκια και μοίρασε το μείγμα σε αυτά.
07Ψήσε στους 200οC για 9 με 10 λεπτά. Ξεφόρμαρε αμέσως και σέρβιρε με κρέμα γάλακτος και παγωτό.
Tip
Φρόντισε να μην αφήσεις παραπάνω το σουφλέ στο φούρνο, γιατί έτσι θα χάσεις την απολαυστική παχύρευστη καρδιά από σοκολάτα.
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ