Το ξέρω πως όλες μας προσπαθούμε να προσέχουμε τη διατροφή μας. Μερικές φορές όμως είναι απαραίτητο να “ξεκουράζουμε” τον εαυτό μας και να απολαμβάνουμε το λεγόμενο comfort food. Το νόστιμο φαγητό στο οποίο δεν μας απασχολούν οι θερμίδες του, παρά μόνο η νοστιμιά του, η γεύση του. Κάτι τέτοιο είναι και η σημερινή συνταγή που σας γράφω.
Είναι το αγαπημένο μου φαγητό και η συνταγή είναι της μαμάς μου. Σπανάκι, λαζάνια και συνδυασμός τυριών σε ένα σουφλέ που πραγματικά σου μένει αξέχαστο. Ιδανικό για κάποιο τραπέζι που θα κάνεις στο σπίτι σου και θέλεις να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου, ό,τι πρέπει για το οικογενειακό μεσημέρι της Κυριακής. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 πράσα
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- λίγο άνιθο
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
- 250 γραμμ. φέτα
- 100 γραμμ. ροκφόρ
- 4 αυγά
- 150 γραμμ. βρασμένα λαζάνια
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος ή 2 μικρές
- περίπου 3 φλιτζάνια (ή και λίγο παραπάνω) τριμμένα τυριά που λιώνουν (έμενταλ, γκούντα, τσένταρ κ.λπ.)
Προετοιμασία
01Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πιει τα νερά του. Το βγάζουμε, το κόβουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Το στύβουμε καλά με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα νερά.
02Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα δύο πράσα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με ελάχιστο νερό μαζί με τον κύβο για να μαραθούν. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνιθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
03Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και το ροκφόρ. Ρίχνουμε και τα 4 αυγά και ανακατεύουμε.
04Έχουμε ήδη βράσει τα λαζάνια, τα οποία στρώνουμε σε πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω το μίγμα με το σπανάκι.
05Καλύπτουμε το σπανάκι περίπου με 1,5 δάχτυλο τυριά τριμμένα και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
06Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά.
Tip
Σέρβιρε το σουφλέ σου ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγο έξτρα άνιθο ή βάλε από πάνω ένα κλωναράκι άνιθο για χρώμα!
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ