Η Άνοιξη είναι μαγική. Ζωγραφίζει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας, είναι αναζωογονητική και μας γεμίζει αισιοδοξία. Σήμα κατατεθέν της τα λουλούδια φυσικά. Η φύση ανθίζει και μαζί της και η διάθεσή μας. Ένα μπουκέτο λουλούδια στο σπίτι είναι σχεδόν απαραίτητο. Μια όμορφη, φρέσκια υπενθύμιση, ένα χαμόγελο εκεί γυρίζοντας από τη δουλειά να ομορφαίνει τον προσωπικό μας χώρο και να μας ανεβάζει την ψυχολογία. Όλα όμως έχουν τα μυστικά τους. Ακόμα κι ένα μπουκέτο λουλούδια. Ας δούμε λοιπόν μερικά χρήσιμα tips διακόσμησης ώστε όλα να είναι και αισθητικά σωστά και κομψά.
Tip #1: Η κατάλληλη επιλογή των λουλουδιών
Ξεκινώντας να διακοσμήσουμε το χώρο μας με φρέσκα, ανθισμένα λουλούδια, πρώτο βήμα είναι η επιλογή του κατάλληλου μπουκέτου. Αυτό εξαρτάται προφανώς από τις προσωπικές προτιμήσεις και το γούστο μας, αλλά συνδέεται άμεσα και με την κάθε εποχή, αλλά και με τις γενικότερες αισθητικές τάσεις. Αυτήν την περίοδο, λοιπόν, οι πιο εκλεπτυσμένες και εντυπωσιακές επιλογές στα λουλούδια είναι το χρυσάνθεμο, η ζέρμπερα, η παιώνια, η τουλίπα, η νεραγκούλα και η στρελίτζια (ή αλλιώς Πουλί του Παραδείσου), ενώ όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι θα συναντήσουμε την ορτανσία και τον ηλίανθο. Από εκεί και πέρα, το τελικό μπουκέτο θα καθοριστεί από το στιλ του σπιτιού, καθώς και από τη χρωματική παλέτα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tip #2: Το κατάλληλο μπουκέτο για κάθε χώρο
Μπορεί τα παραπάνω λουλούδια να είναι τα κορυφαία της εποχής και να θεωρούνται in style, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο σαλόνι έχει ανάγκη και από φυτά που έχουν τόσο μεγάλο άνθος (όπως η στρελίτζια και ο ηλίανθος), όσο και μήκος κορμών. Αντίστοιχα, ένα πιο compact σπίτι θα υποδεχθεί καλύτερα ένα μπουκέτο με μικρότερο ύψος και μεγαλύτερο πλάτος. Φυσικά, αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, μιας και τα λουλούδια είναι πάντα μία εκλεπτυσμένη προσθήκη στη διακόσμηση. Παρ’ όλα αυτά, η οπτική ισορροπία είναι βασικός στόχος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tip #3: Η σωστή τοποθέτηση στο χώρο
Ένας άγραφος κανόνας λέει πως ένα βάζο με λουλούδια θα έπρεπε να τοποθετείται σε σημείο που δεν κινδυνεύει από πτώση. Για παράδειγμα, βάζοντας το βάζο στην άκρη του coffee table, παίζουμε με τις πιθανότητες να το σπρώξουμε κατά λάθος, όταν περνάμε βιαστικά δίπλα του. Το ίδιο ισχύει και με την τοποθέτησή του σε σημείο που μπορεί να φυσήξει, δηλαδή πολύ κοντά σε ένα παράθυρο ή μια μπαλκονόπορτα. Επομένως, επιλέγουμε πιο κεντρικά σημεία των επίπλων μας, καθώς και ψηλότερα και πιο ασφαλή μέρη του σπιτιού.
Tip #4: Η δημιουργία της σύνθεσης λουλουδιών
Καταρχάς, επιλέγουμε το κατάλληλο μέγεθος βάζου για τα αντίστοιχα λουλούδια, αλλά και μια χρωματική σύνθεση με ισορροπία. Έπειτα, κόβουμε τα κλωνάρια ανάλογα με το ύψος του βάζου -κατά μέσο όρο στα 2,5 cm από την άκρη τους. Και τώρα ξεκινάμε την τοποθέτηση των βασικών λουλουδιών, δηλαδή εκείνων που είναι μεγαλύτερα και καλύτερα σε ποιότητα. Βυθίζουμε τα λουλούδια στο νερό, ακουμπώντας τα στο χείλος του βάζου περιμετρικά. Στην συνέχεια, περνάμε στο δεύτερο λουλούδι που επιλέξαμε, τοποθετώντας τα άνθη σε κυκλική διάταξη και πάλι, σε ένα δεύτερο στρώμα προς το κέντρο του βάζου. Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσαμε να “σταυρώσουμε” τα κοτσάνια των κεντρικών και δευτερευόντων λουλουδιών, ώστε να δώσουμε όγκο στη σύνθεση. Τέλος, με την ίδια κυκλική λογική και γεμίζοντας τα κενά, τοποθετούμε τα πράσινα φύλλα, για να αυξήσουμε κι άλλο τον όγκο του μπουκέτου και να δημιουργήσουμε χρωματικό layering.
Να έχετε μια όμορφη Άνοιξη,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ