Από την ώρα που χτύπησε το ξυπνητήρι σκέφτομαι τη στιγμή που θα γυρίσω σπίτι και θα βλέπω τη βροχή από το παράθυρο. Είναι η αγαπημένη περίοδος του χρόνου για μένα! Το μόνο που θέλω είναι να χαλαρώσω στο σπίτι και να μαγειρέψω μια χειμωνιάτικη συνταγή για τους ανθρώπους που αγαπάω.
Μου αρέσει να μπλέκω τα φρούτα με το χοιρινό, ειδικά στις φθινοπωρινές συνταγές! Ποτέ δεν είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα αλλά με κάποιο τρόπο πάντα εισπράττω συγχαρητήρια! Μπορείς να παίξεις και εσύ με τα αγαπημένα σου φρούτα!Δαμάσκηνα, ξερά βερύκοκα, μήλα, πορτοκάλια… όλα παίζουν!
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό φιλετάκια χοιρινού
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 ώριμα ακτινίδια
- 4 φέτες ανανά
- 1 μήλο
- 4 κουταλιές λάδι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι τζίντζερ
- το χυμό ενός πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- φρέσκο βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
01Σωτάρουμε τα φιλετάκια με τα κρεμμύδια (αφού τα έχουμε ψιλοκόψει φυσικά) σε λίγο λάδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
02 Στη συνέχεια σβήνεις τα φιλετάκια με ένα ποτήρι λευκό κρασί
03Άφησε τα φιλετάκια να σιγοβράσουν μέσα στο κρασί για να φύγει το αλκοόλ και να μαλακώσουν για λίγα λεπτά
04Στη συνέχεια πρόσθεσε το τζίντζερ και τα φρούτα κομμένα σε κύβους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
05Τα φρούτα θα βγάλουν τους χυμούς τους, συνεπώς πρέπει να προσέξεις με την ποσότητα των υγρών που θα προσθέσεις για να δέσει σωστά η σάλτσα.
06Τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος για να δέσει η σάλτσα και στόλισε με φύλλα φρέσκα βασιλικού.
07Εάν θέλεις να το κάνεις πιο ελαφρύ μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι ή γάλα light. Σε ένα ρομαντικό δείπνο όμως οι extra θερμίδες επιβάλλονται…
Tip
Εάν φοβάσαι ότι θα βγει πολύ στεγνό μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό πριν την κρέμα γάλακτος!.
Kαλή σας όρεξη!
Φιλάκια,
Τατιάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ