Site icon TLIFE

Αφροδίτη στην Παρθένο: Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο;

Η Αφροδίτη ολοκληρώνει την διέλευση της στον Λέοντα στις 5 Αυγούστου και περνάει στο έκτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, στην Παρθένο, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 29 του μήνα. Είναι μια περίοδος που κυριαρχεί η πρακτικότητα και εκφράζουμε την αγάπη μας με πρακτικά μέσα ή χειρονομίες. Κάνουμε δουλειές μαζί, συζητάμε ή απλά συμπορευόμαστε σαν σύντροφοι και εραστές. Όσο διάστημα διέρχεται η Αφροδίτη την Παρθένο, η αγάπη θα πρέπει να έχει νόημα αλλά και σκοπό.

Η Παρθένος είναι ζώδιο της γης, το οποίο είναι μεν αισθησιακό, αλλά και αρκετά πρακτικό στις προσεγγίσεις του στην ζωή. Εάν εξαιρέσουμε την ρομαντική μας φύση, κατά τα άλλα, ότι αποφασίσουμε να κάνουμε, με όποιον τρόπο θα θελήσουμε να διασκεδάσουμε, το είδος της διασκέδασης που θα επιλέξουμε, τα πάντα εξαρτώνται από το εάν έχουν ή όχι νόημα. Εάν είμαστε ελαστικοί με τον εαυτό μας, θα μπορούσαμε εύκολα να αισθανθούμε ένοχοι. Το να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ή βοήθεια στους γύρω μας μπορεί να είναι μια έκφραση μιας βαθύτερης ανάγκης μας για προσφορά, ενδεχομένως όμως να είναι και μια χειρονομία αγάπης.

Η Αφροδίτη απαιτεί από την θέση της αυτή διαύγεια, καθαρότητα και τάξη. Ευνοημένοι από τη διέλευση είναι όσοι έχουν σαν αντικείμενο εργασίας τους το να βάλουν τα πράγματα σε τάξη, να βρουν και να διορθώσουν λάθη ή προβληματικές καταστάσεις. Είναι εξαιρετική η χρονική περίοδος για έναν γενικό καθαρισμό, για επισκευές, για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, για την έναρξη μιας δίαιτας ή για παρεμβάσεις στην εξωτερική μας εμφάνιση.

Στον ερωτικό τομέα όμως, το πάθος που κυριαρχούσε με την Αφροδίτη στον Λέοντα θα παραχωρήσει την θέση του στην εγκράτεια και την σύνεση. Όσοι ζουν για το πάθος, μέσα στον Αύγουστο ίσως να απογοητευτούν από την ψυχρή ή μετρημένη αντίδραση του συντρόφου τους. Οι καινούργιες σχέσεις δεν θα εξελιχθούν με την ταχύτητα και την θέρμη που θα θέλαμε, δεν θα υπάρξουν παθιασμένα λόγια αγάπης, ούτε φλογερά φλερτ. Την θέση τους θα πάρουν οι καλοί τρόποι και η καθωσπρέπει συμπεριφορές.

Η δύσκολη πλευρά της διέλευσης αυτής του πλανήτη είναι ότι βγάζει μια υπερβολικά επικριτική διάθεση, γκρίνια για το παραμικρό, έντονη ανησυχία για την κάθε λεπτομέρεια και επιλεκτικότητα που κάνει την ζωή μας δύσκολη. Αν καταφέρουμε να αποφύγουμε φασαρίες, καβγάδες και συγκρούσεις με τους συνεργάτες, τους φίλους ή το ταίρι μας, θα είναι θαύμα. Οι γυναίκες θα αισθανθούν μέσα στον Αύγουστο πολύ πιο έντονα την μοναξιά και την έλλειψη ή την αδιαφορία του συντρόφου, ενώ οι άντρες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις πολλές ευθύνες και θα καταβάλουν την μικρότερη δυνατή προσπάθεια να ευχαριστήσουν την σύντροφό τους. Το μόνο πραγματικά θετικό της διέλευσης είναι ότι θα κάνουμε πολύ προσεκτική διαχείριση των οικονομικών μας.

Ως προς τις όψεις, στις οποίες θα εμπλακεί ο πλανήτης όσο θα διαρκέσει η παρούσα διέλευση, είναι κατά βάση δύσκολες και απαιτούν προσοχή, καθώς η Αφροδίτη κυβερνά την αισθηματική μας ζωή, αλλά και το πορτοφόλι μας.

Στις 19 Αυγούστου έχουμε ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Δία από Παρθένο και Διδύμους αντίστοιχα. Είναι μια όψη πολύ καλή για διασκέδαση, αλλά καθόλου παραγωγική εργασιακά. Θα μας κάνει να νιώθουμε χαρούμενοι, αισιόδοξοι, φιλικοί με τους γύρω μας και γενναιόδωροι, ενώ εάν θα ενσκήψουν τις μέρες αυτές δύσκολα προβλήματα που θα απαιτήσουν προσοχή και υπεύθυνη προσέγγιση, εκεί θα τα βρούμε σκούρα. Οι συναναστροφές ευνοούνται, όπως και οι γνωριμίες, αλλά καλό θα ήταν να προσέξουμε, γιατί θα έχουμε την τάση να κάνουμε σκόντο στην ποιότητα των επαφών μας, δίνοντας έμφαση στην ποσότητα. Η υπερβολή σε κάθε εκδήλωση της ζωής θα αποτελεί άλλη μια πηγή ανησυχίας. Στο φαγητό μπορεί να ξεφύγουμε πολύ τις μέρες αυτές, το ίδιο και στο ποτό. Για να μην αναφέρουμε τις καταναλωτικές δαπάνες, που θα τινάξουν τους λογαριασμούς μας στον αέρα. Προσοχή λοιπόν ας επιδείξουν οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς του β’ δεκαημέρου ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στα πιο πάνω ζώδια γύρω στην 18η μοίρα.

Την ίδια μέρα, μετά από τρεις ώρες, σχηματίζει η Αφροδίτη αντίθεση με τον ανάδρομο Κρόνο από τους Ιχθείς. Φέρνει η όψη θλίψη, ανησυχία και μοναξιά λόγω των καθυστερήσεων και των περιορισμών που θα υπάρξουν στην κοινωνική, επαγγελματική ή ερωτική μας ζωή. Εάν βρίσκεστε σε μια δύσκολη αισθηματική σχέση, αγνοήστε τις πιέσεις των γύρω σας για άμεση λύση και απομάκρυνση. Δώστε της μια ακόμη ευκαιρία, προσπαθήστε να της δώσετε το φιλί της ζωής, ακόμη και αν οι κόποι σας δεν εκτιμηθούν άμεσα, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αποδώσουν μεσοπρόθεσμα. Προσπαθήστε να εντοπίσετε το δικό σας μερίδιο ευθύνης στην δημιουργία της παρούσας κατάστασης, ώστε να βελτιώσετε την συμπεριφορά σας και να αποφύγετε παρόμοια λάθη στο μέλλον. Ας έχουν τον νου τους τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του β’ και πάλι δεκαημέρου.

Στις 23 Αυγούστου σχηματίζεται ένα ακόμη τετράγωνο μεταξύ Αφροδίτης και Άρη από Παρθένο και Διδύμους αντίστοιχα, που μπορεί να προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες στις σχέσεις, όταν αυτές δεν είναι αρμονικές και ισορροπημένες, λόγω της ανταγωνιστικής έντασης αλλά και της υπερβολικής σεξουαλικής ορμής που θα φέρει. Οι αδέσμευτοι θα έχετε πολλές δυνατότητες να γνωρίσετε καινούργιο κόσμο, μην χαμηλώνετε όμως τα στάνταρ σας. Οι σχέσεις που θα ξεκινήσουν τις μέρες αυτές θα είναι παθιασμένες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δυστυχώς βραχύβιες λόγω του ανάδρομου Ερμή. Στα ζευγάρια μπορεί να απελευθερωθεί τώρα μια καταπιεσμένη ένταση που θα έχει ενδεχομένως την ρίζα της στην συσσωρευμένη σεξουαλική απογοήτευση. Το τετράγωνο των δύο πλανητών γεννά ένταση και θυμό, ενώ συχνά παρατηρείται έλλειψη ελέγχου, επιθετικότητα και βία. Τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) θα βρεθούν για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ιδίως αυτά του γ’ δεκαημέρου ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες γύρω στην 22η μοίρα των πιο πάνω ζωδίων.

Στις 27 Αυγούστου κάνει τρίγωνο η Αφροδίτη με τον Ουρανό από τον Ταύρο, η μοναδική θετική όψη της Αφροδίτης για τον Αύγουστο. Το τρίγωνο των δύο πλανητών μας δίνει την ώθηση να δοκιμάσουμε κάτι εντελώς καινούργιο, κάτι νεωτεριστικό ή και εκκεντρικό. Το να ακολουθήσουμε τις μέρες αυτές το συνηθισμένο μας πρόγραμμα θα είναι δύσκολο, γιατί θα αποσπάται διαρκώς η προσοχή μας από οτιδήποτε καινούργιο ή λαμπερό πέσει στην αντίληψη μας. Όσοι βρίσκονται σε μια σταθερή σχέση, τις μέρες γύρω από την όψη ίσως να πειραματιστούν στην κρεβατοκάμαρα, προκειμένου να κάνουν την ερωτική τους ζωή λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Οι ελεύθεροι θα έλκονται από άτομα εκκεντρικά, ίσως και kinky, σίγουρα όμως διαφορετικής κουλτούρας ή κοινωνικού υπόβαθρου. Μια σχέση που θα ξεκινήσει υπό την όψη αυτή, μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη μας για αγάπη και ενθουσιασμό, αλλά ίσως να αποδειχθεί βραχύβια, να ξεφουσκώσει πολύ γρήγορα. Τα ζώδια του μεταβλητού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του γ’ δεκαημέρου ή όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά γύρω στην 27η μοίρα θα απολαύσουν την εύνοια των ημερών.

Τέλος, στις 28 Αυγούστου θα βρεθεί η Αφροδίτη ακριβώς απέναντι από τον ανάδρομο Ποσειδώνα στους Ιχθείς, μια όψη που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις και στα οικονομικά μας. Η αντίθεση των δύο ουράνιων σωμάτων κρύβει πολλές πιθανότητες εξαπάτησης ή κλοπής, παραπλάνησης και απωλειών. Τείνουμε να εμπιστευόμαστε εύκολα και να εξιδανικεύουμε καταστάσεις, με συνέπεια να εκθέτουμε τον εαυτό μας σε κινδύνους. Δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να βρείτε το άλλο σας μισό, ούτε όμως και να προχωρήσετε σε επενδύσεις ή νέες επιχειρηματικές/επαγγελματικές προσπάθειες. Αποφύγετε τους πειραματισμούς, εκτός και αν πρόκειται για μορφές δημιουργικής έκφρασης. Εκμεταλλευτείτε την καλπάζουσα σας φαντασία και δημιουργήστε μοναδικά έργα τέχνης. Η όψη είναι επίσης εξαιρετικά θετική για αναζητήσεις πνευματικής φύσης. Αφορά κατά κύριο λόγο τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου ή όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά, γύρω στην 28η μοίρα.

Φωτογραφίες: iStock 

© 2024 tlife.gr