Αφροδίτη στον Καρκίνο: Πότε και πώς μας επηρεάζει;

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος που είναι υπεύθυνος για την αισθηματική μας ζωή αλλά και για τα τρέχοντα οικονομικά μας, αλλάζει ζώδιο στις 17 Ιουνίου και περνάει από τους Διδύμους στον Καρκίνο, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουλίου. Είναι μια περίοδος που η ανάγκη μας για αποπλάνηση και κατακτήσεις υποχωρεί και αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα η ασφάλεια που μπορεί να μας παρέχει μια σχέση ή η οικογένεια καθώς και η βαθιά, ειλικρινής αγάπη που μπορούμε να πάρουμε και να δώσουμε στα δικά μας άτομα. Είναι ωστόσο ένα χρονικό διάστημα που θα αισθανόμαστε πιο ευάλωτοι συναισθηματικά, γιατί δίνουμε τα πάντα στο ταίρι μας, και από τον φόβο της απώλειας, παίρνουμε αποστάσεις και κλεινόμαστε στον εαυτό μας.

Κάτω από το ψυχρό και ίσως σκληρό περίβλημα, πίσω από την εμφάνιση του άτρωτου και ατάραχου ατόμου, κρύβεται πολλές φορές μια ευαίσθητη ψυχή, που από την μια θέλει να βιώσει το συναίσθημα στα άκρα, και από την άλλη φοβάται να μην προδοθεί. Διερχόμενη η Αφροδίτη τον Καρκίνο, το ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη και είναι γνωστό για το έντονο συναίσθημα, τις φοβίες και την συναισθηματική αστάθεια του, κυριεύεται από τον φόβο της απόρριψης, τον οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί. Εάν πληγωθούμε τώρα, θα χρειαστούμε μεγάλο αγώνα και πολύ προσπάθεια για να πατήσουμε και πάλι σταθερά στα πόδια μας.

Στις καινούργιες γνωριμίες αισθηματικής φύσης κινούμαστε με αργά και προσεκτικά βήματα, μέχρι να καταλάβουμε ποιον έχουμε απέναντι μας και τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν. Ένα-ένα αφήνουμε τα προστατευτικά μας κελύφη να ραγίσουν και να παραμεριστούν, ώστε να αφήσουμε μικρά περιθώρια να μας πλησιάσουν και να μας γνωρίσουν. Καταγράφουμε την κάθε του αντίδραση και δημιουργούμε το ψυχογράφημα του ατόμου που μας ενδιαφέρει. Εκείνο που αποζητούμε είναι κυρίως η συναισθηματική ασφάλεια, αν μπορεί όμως κάποιος να προσφέρει και οικονομική ασφάλεια δεν θα πούμε όχι. Άτομα που είναι ορμητικά και ανυπόμονα, τώρα μας τρομάζουν και το βάζουμε στα πόδια. Το φλερτ είναι ένας χορός αυστηρά για δύο, ένα ταγκό αργό, μεθυστικό, κομψό και αισθησιακό, με βλέμματα που υπόσχονται πολλά και που απολαμβάνουν το στάδιο αυτό της γνωριμίας.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο επηρεάζει κυρίως τα ζώδια της γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους) και του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες), καθώς και άτομα που έχουν προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά. Προσφέρει η περίοδος εξαιρετικές ευκαιρίες, κυρίως στους δεσμευμένους, να ξεπεράσουν δυσκολίες του προηγούμενου χρονικού διαστήματος και να εξομαλύνουν την σχέση τους.

Την περίοδο διέλευσης της Αφροδίτης μέσα από το ζώδιο του Καρκίνου έχουμε τις ακόλουθες όψεις, οι οποίες θα διαμορφώσουν τις καταστάσεις στην αισθηματική και οικονομική μας πραγματικότητα:

Στις 17 Ιουνίου, μόλις εισέρθει η Αφροδίτη στον Καρκίνο, σχηματίζει στην πρώτη μοίρα του ζωδίου μια σύνοδο με τον Ερμή. Η όψη ενθαρρύνει την προσωπική αλληλεπίδραση και κάνει τις επικοινωνίες αρμονικές και ευχάριστες, περιορίζοντας έτσι κατά τι την δυσμενή ενέργεια των υπόλοιπων πλανητικών της μέρας. Μας βοηθάει να μοιραστούμε τα συναισθήματα αγάπης και στοργής και να εκφράσουμε με μεγαλύτερη ευκολία τις σκέψεις μας. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για ερωτικές εξομολογήσεις και ρομαντικά ραντεβού. Καθώς οι δύο πλανήτες ευνοούν και ενθαρρύνουν την συνεργασία, είναι εξαιρετικές οι συνθήκες να ξεκινήσει κανείς μια καινούργια συνεργασία ή να διευθετήσει διαφορές, εξομαλύνοντας τις σχέσεις. Είναι μια όψη που ευνοεί επίσης τις καλλιτεχνικές φιλοδοξίες, καθώς θα εκφράσουμε με μεγαλύτερη ευκολία τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες και θα δημιουργήσουμε εξαιρετικά έργα. Η όψη φέρνει θετική αύρα και εύνοια κυρίως σε Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των πρώτων μοιρών.

Στις 29 Ιουνίου σχηματίζει η Αφροδίτη ένα εξάγωνο με τον Άρη από Καρκίνο και Ταύρο αντίστοιχα. Πρόκειται για μια από τις θετικότερες όψεις για φιλικές συνευρέσεις και για ρομαντικά ραντεβού. Ο δυναμισμός του Άρη συναντά τον ρομαντισμό της Αφροδίτης και προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να ανθίσουν οι αισθηματικές σχέσεις. Τις μέρες που θα διαρκεί η επίδραση της όψης θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε ένα άτομο που θα είναι στοργικό και αισθησιακό, όπως ακριβώς θα είμαστε και εμείς. Η έλξη που μπορεί να αισθανθούμε τώρα δεν είναι επιφανειακή, αλλά θα είναι βαθιά και αμοιβαία, καθώς η χημεία μας με το άτομο που γνωρίζουμε θα είναι απαράμιλλη. Ευνοημένοι του εξάγωνου είναι τα ζώδια του μεταβλητού (Καρκίνοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του β’ δεκαημέρου.

Στις 3 Ιουλίου σχηματίζεται ένα τρίγωνο Αφροδίτης-Κρόνου από Καρκίνο και Ιχθύες αντίστοιχα, το οποίο είναι ιδανικό για να δεσμευτούμε σε μια μακροχρόνια σχέση ή να κάνουμε μακροχρόνιες οικονομικές επενδύσεις. Όλες μας οι σχέσεις μπορούν να ευνοηθούν με την όψη μεταξύ των πλανητών, καθώς είμαστε στοργικοί με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν και λογικοί στις προσεγγίσεις μας. Ένα νέο ρομάντζο θα μπορούσε να ξεκινήσει τώρα με ένα άτομο αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, στο πρόσωπο του όμως θα αναγνωρίσουμε την αδελφή μας ψυχή, το άτομο που θα μας προστατεύσει, θα μας φροντίσει, θα μας σταθεί στα δύσκολα και θα είναι δίπλα μας στις χαρές και επιτυχίες. Στις υπάρχουσες σχέσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολίες προσφέρει η παρούσα όψη την ευκαιρία να βρεθούν συναινετικές λύσεις και να επανέλθει η ηρεμία. Αφορά το τρίγωνο Αφροδίτης-Κρόνου κυρίως τους Καρκίνους, τις Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθύες του β’ δεκαημέρου.

Στις 8 Ιουλίου έχουμε άλλο ένα εξάγωνο, αυτή την φορά μεταξύ Αφροδίτης και Ουρανού, που είναι και η τελευταία όψη της Αφροδίτης από τον Καρκίνο. Η συνεύρεση των δύο πλανητών γεννά την διάθεση να ξεφαντώσουμε και να διασκεδάσουμε, να ζήσουμε την αδρεναλίνη στα άκρα. Απροσδόκητα θα είναι τα γεγονότα των ημερών γύρω από την όψη, τόσο στην κοινωνική και αισθηματική μας ζωή, όσο και στα οικονομικά μας. Ένα ανέλπιστο χρηματικό ποσό μπορεί να περάσει στα χέρια μας, είτε από ένα απροσδόκητο κέρδος, είτε από μια καταβολή που δεν φανταζόμασταν. Είναι επίσης μια εξαιρετική χρονική στιγμή να διευρύνουμε τον κοινωνικό και φιλικό μας κύκλο ή να γνωρίσουμε καινούργιους εραστές. Οι επαφές ωστόσο θα παραμείνουν σε χαλαρό και επιφανειακό επίπεδο, θα περάσουμε καλά και θα πάρει ο καθένας τον δρόμο του αμέσως μετά. Το εξάγωνο Αφροδίτης-Ουρανού αφορά κατά κύριο λόγο τα ζώδια του μεταβλητού (Καρκίνους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του γ’ δεκαήμερου.

Φωτογραφίες: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164