Site icon TLIFE

Ανάδρομος Ποσειδώνας: Ποια ζώδια θα περάσουν δύσκολα;

Ο Ποσειδώνας θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 2 Ιουλίου, όντας στην 29 μοίρα 55 λεπτά των Ιχθύων. Ο ανάδρομος κύκλος του για το 2024 ολοκληρώνεται στις 8 Δεκεμβρίου, και μέχρι τότε θα έχει υποχωρήσει στις 27 μοίρες 7 λεπτά. Η παραμονή του Ποσειδώνα τα χρόνια αυτά στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων, μας προετοιμάζει για το κλείσιμο του παρόντος κύκλου, που θα έρθει με το πέρασμα του στο ζώδιο του Κριού τον Μάρτιο του 2026. Ζητήματα που άρχισαν να διαμορφώνονται σταδιακά από τον Απρίλιο του 2011, πλησιάζουν προς την ολοκλήρωση τους.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς βρίσκεται στο σπίτι του, στον φυσικό του χώρο και στο ζώδιο που κυβερνά. Είναι ο χώρος που του επιτρέπει να ξεδιπλώσει τον πραγματικό του εαυτό και να εκφραστεί πλήρως. Ως πλανήτης των ψευδαισθήσεων, των ονείρων και της δημιουργικότητας, στην υψηλότερη του δόνηση συνδέεται με την βαθιά, την άνευ όρων αγάπη, την πνευματική συγγένεια των ψυχών και την ενότητα. Στις χαμηλότερες του δονήσεις ωστόσο είναι ο πλανήτης της απάτης, του ψεύδους και της χειραγώγησης. Και τα χρόνια που φιλοξενείται στον φυσικό του χώρο, οι ποιότητες του αυτές, τόσο οι θετικές όσο και οι αρνητικές, είναι εξαιρετικά έντονες, περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο.

Το διάστημα που κινείται ο πλανήτης ανάδρομος, μας δίνει την δυνατότητα να δούμε κάτω από το πέπλο της μυστικότητας ή του μυστηρίου που καλύπτει πολλές πτυχές της ζωής μας και μας επιτρέπει να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψεύδος, το πραγματικό από το φανταστικό. Από την άποψη αυτή είναι μια εποχή που έχουμε την ευκαιρία να αναπροσαρμόσουμε στόχους, να αλλάξουμε την πορεία μας, ώστε να ευθυγραμμιστούμε με τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν γύρω μας.

Κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα μπορεί να βιώσουμε κάποιες εκδηλώσεις που συνδέονται κάθε φορά με την περίοδο αυτή του έτους, όπως είναι οι ακόλουθες:

Δημιουργικό μπλοκάρισμα

Ως ο πλανήτης που κυβερνά την φαντασία, την έμπνευση και την δημιουργικότητα, κατά την φάση της ανάδρομης κίνησης του μπορεί κάποιοι να βιώνουν ένα μπλοκάρισμα της δημιουργικότητας τους. Μέσα όμως από το μπλοκάρισμα αυτό, παρέχει την δυνατότητα ο πλανήτης να αναγεννηθεί το δημιουργικό μας όραμα. Νέες ιδέες και καινούργια οράματα θα απογειώσουν το έργο μας και θα το ανεβάσουν σε ένα διαφορετικό επίπεδο.

Πνευματικές αναζητήσεις

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της πνευματικότητας και των πνευματικών αναζητήσεων, οπότε κάθε φορά που γυρίζει ανάδρομος, μας ωθεί να επανεξετάσουμε το πνευματικό μας ταξίδι και να ξανασκεφτούμε τις πνευματικές μας αξίες. Εάν θυσιάσαμε την πνευματική μας ζωή στον βωμό της επιτυχίας και των υλικών αποκτημάτων, ο ανάδρομος πλανήτης θα φέρει το ζήτημα αυτό στην επιφάνεια, ώστε να ενεργοποιηθούμε και να αναπροσαρμόσουμε τις προτεραιότητες μας.

Μαθήματα περί αγάπης

Η αγνή ή η άνευ όρων αγάπη είναι αυτή που μας συνδέει με τις ρίζες μας και μας θυμίζει την θεϊκή καταγωγή μας, ως κατ’ εικόνα και ομοίωση του δημιουργού μας. Αντιπροσωπεύει το πιο αγνό κομμάτι της ψυχής μας, εκεί που ο εγωισμός δεν έχει καμία θέση. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα, μπορεί να πιστέψουμε ότι είμαστε άξιοι να αγαπηθούμε βαθιά και αληθινά, θέτοντας τα προσωπικά μας όρια, ώστε να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά στους άλλους να μας εκμεταλλευτούν συναισθηματικά.

Έλεγχος της πραγματικότητας

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης εκείνος, που αγαπά να αποδρά από την σκληρή πραγματικότητα. Η απόδραση μας αυτή μπορεί να γίνει δυνατή μέσα από μια κινηματογραφική ταινία, από μια ποιητική συλλογή ή μέσα από ένα μυθιστόρημα. Σε ακραίες περιπτώσεις αυτό μπορεί να γίνει εφικτό μέσα από την χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών. Το πεντάμηνο που ακολουθεί θα μας αναγκάσει να δούμε με τέτοιο τρόπο κατάματα την πραγματικότητα, που δεν θα μπορούμε πλέον να αποδράσουμε, ούτε και να χρησιμοποιήσουμε δικαιολογίες.

Αποκάλυψη μυστικών

Ο Ποσειδώνας, ως κυβερνήτης του δωδέκατου και τελευταίου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου, είναι αυτός που κυβερνά το παρασκήνιο, την διαπλοκή και τα μυστικά. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο παρασκήνιο της δράσης και να κατανοήσουμε πολλά από τα πράγματα που μας συμβαίνουν, και κυρίως, τι είναι αυτό που τα προκάλεσε. Αν και είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία, η συνειδητοποίηση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μια αφύπνιση και να αποκαλυφθούν σημαντικές αλήθειες.

Καινούργια όνειρα και νέες ελπίδες

Τώρα είναι η ευκαιρία, με τον Ποσειδώνα ανάδρομο, να ξανασκεφτούμε τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Εάν αισθανόμαστε ανικανοποίητοι από την ζωή μας, εάν η πορεία που ακολουθούμε έπαψε να μας ευχαριστεί ή να είναι αποδοτική, τότε σίγουρα έχει φτάσει η χρονική στιγμή που θα πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με αυτό που χρειάζεται η ψυχή μας. Γιατί η ψυχή μας γνωρίζει τι είναι αυτό που έχουμε ανάγκη. Μακροχρόνια όνειρα μπορεί να αλλάξουν τώρα, στόχοι να απαξιωθούν, και να χαράξουμε μια νέα πορεία ζωής και δημιουργίας, που θα ανοίξει σταδιακά νέα κεφάλαια στην ζωή μας. Και μέσα από αυτά θα αναγεννηθεί η ελπίδα.

Ας δώσουμε λοιπόν τον καλύτερο μας εαυτό το πεντάμηνο που ακολουθεί, γιατί έστω και στο ελάχιστο να εκμεταλλευτούμε τις δονήσεις του ανάδρομου Ποσειδώνα, θα έχουμε καταφέρει να κάνουμε σημαντικά εξελικτικά βήματα στην ζωή μας. Γιατί η εξέλιξη είναι συνυφασμένη με την ίδια την ζωή και τίποτε δεν πρέπει να παραμένει στάσιμο.

Κεντρική φωτογραφία: iStock

© 2024 tlife.gr